Nooit van Gehoord? – The Strange Boys + kaarten te geef

Iedere zomer kunnen we er wel eentje gebruiken: een fijne, scherpe garagerockplaat alsof die minstens veertig jaar terug lijkt gemaakt. Liefst wat rammelend en semi-slordig gespeeld en lekker gruizig opgenomen, maar toch ook een beetje poppy en als het even kan met goede, pakkende en bondige liedjes. En laat The Strange Boys uit Austin, Texas nu eens aan al die wensen voldoen op nieuw album And Girls Club, het eerste van de band op het fameuze garagelabel In The Red. And Girls Club telt zestien bondige nummers in een goeie, lang niet gehoorde rhythm ‘n blues-traditie. Daar heeft de band wat jaartjes op geoefend, al sinds de release van de eerste EP in 2005; States Newest Noise Makers.

Dat is ook veel Amerikaanse media opgevallen, zoals Rolling Stone die voorspelt dat deze vreemde jongens binnen de kortste keren in een adem worden genoemd met The Strokes, Arctic Monkeys of Kings Of Leon. En dat zanger/gitarist Ryan Sambol, die er hier en daar een jonge Dylanesque sneer uitspuwt, een superster in wording is. Dat is afgaande op het vrij rauwe geluid van And Girls Club misschien moeilijk te geloven, but hey, vijf jaar terug hadden we ook nooit verwacht dat Kings Of Leon nog eens in Ahoy’ zou spelen.

Komende week zijn The Strange Boys meerdere keren in Nederland te zien, onder meer op het Nijmeegse festival De Affaire, data:

18.jul. Klub Radar, Tivoli, Utrecht
19.jul. Bar Mondial, Antwerpen
21.jul. Paradiso, Amsterdam
22.jul. Rotown, Rotterdam
23.jul. De Affaire Festival, Nijmegen

OPGELET: voor het optreden van The Strange Boys in Rotown, Rotterdam op woensdag 22 juli mogen we 2 x 2 kaarten weggeven. Om kans te maken stuur je als de bliksem een mailtje naar [email protected], o.v.v. van The Strange Boys en je volledige naam. Geen dank.

The Strange Boys – Woe Is You And Me

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nooit van Gehoord? – The Strange Boys + kaarten te geef

  1. Pingback: Klub Radar over heel weekend, met Deerhoof en The Strange Boys | Alternative

  2. Pingback: Amsterdam Acoustics: nieuwe bands spelen uitgekleed in A’dam | Alternative

  3. Pingback: The Strange Boys alweer terug met Be Brave | Alternative

  4. Pingback: Proficiat! Pavement naar Doornroosje: 6 juli | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>