Vier nummers van nieuwe Flaming Lips Embryonic te horen

Ook al zijn ze al een flinke tijd actief als band, na al die jaren hebben de vreemde vogels uit Oklahoma die zich The Flaming Lips noemen nog steeds grote ambities. En nog altijd zoekt de band het experiment op. Dat blijkt wel weer bij het horen van vier nummers van het nieuwe, 16 nummers tellende dubbelalbum Embryonic, dat komende herst uitkomt. Zanger Wayne Coyne beloofde in eerdere interviews een meer weirde en spontanere plaat. Weird zoals op de hoes van het album, hiernaast te zien.

En dat zou afgaande op de vier hieronder te horen voorproefjes zomaar eens kunnen kloppen. Het meest opvallende nummer tot nog toe is See The Leaves, een opvallend onheilspellend, maar ook erg ritmisch nummer. Geen euforisch blije muziek om tijdens een optreden kilo’s confetti over het publiek bij uit te strooien. Ook het ritmisch hortende en stotende Convinced Of The Hex is onheilspellend, terwijl de vreemde geluidseffecten je om de oren vliegen.

De mooie, dromerige kant van de band is er zo te horen ook nog; die wordt verder verkend in The Impulse, waarin we Coyne met een vreemde robotstem horen zingen. Verder doet Silver Trembling Hands vertrouwder aan, al is ook hier de ondertoon wat sombertjes: vooralsnog hebben we hier niet van doen met feestelijke Lips-meezingers als The Yeah Yeah Yeah Song of Race For The Prize. Intrigerend klinkt het allemaal wel weer; het is afwachten hoe deze nummers in het geheel van dat lijvige dubbelalbum gaan werken.

Nog geen spoor van MGMT of Yeah Yeah Yeahs-zangeres Karen O. trouwens; zij vervullen op andere nummers gastrollen.

See The Leaves

The Impulse

Convinced Of The Hex

Silver Trembling Hands

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vier nummers van nieuwe Flaming Lips Embryonic te horen

  1. Milou

    Heb nu al zin in het nummer incl. collaboratie van mevrouw O :) ! (nog steeds jammer dat zij niet mee deed op The Yeah Yeah Yeah Song…)

    See The Leaves klinkt vet, de rest ga ik later nog even aanhoren!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Alternative » Nieuwe Flaming Lips: Karen O. en meid in bikini imiteren beestjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>