Pavement naar Europa: in mei 2010 naar ATP, Engeland

De kans dat onlangs herenigde Amerikaanse indieband Pavement volgend jaar ook hier in de buurt komt spelen – en dat willen we toch? -, is een flink stuk groter geworden. De festivalorganisatie van het van oorsprong Engelse All Tomorrow’s Parties (ATP) heeft de band bereid gevonden de voorjaarseditie van het festival (14-16 mei 2010) in het Britse plaatse Minehead te ‘cureren’ en er uiteraard ook zelf op te treden. Het cureren houdt in dat frontman Stephen Malkmus en de rest de scepter zwaaien over de invulling van het totale programma over zo’n drie festivaldagen. Die eerder viel eerder ten deel – in verschillende steden wereldwijd - aan onder anderen My Bloody Valentine, Portishead, The Melvins en Nick Cave and the Bad Seeds.

Voor Nederlandse liefhebbers die niet willen afwachten, maar half mei 2010 direct naar Minehead zouden willen afreizen: de kaartverkoop voor deze ATP-aflevering begint vrijdag 9 oktober om tien uur ‘s morgens Nederlandse tijd. Een week lang zijn er tickets verkrijgbaar voor een early bird-tarief van 160 pond, inclusief overnachtingen in ‘appartments’.

Nu Pavement half mei zomaar in Engeland is, moet het wel heel vreemd lopen, willen er niet meer optredens in Europa volgen. Wedden dat Pavement eind mei 2010 ook op het Spaanse Primavera Sound staat? De optredens die Pavement in september in het New Yorkse Central Park geeft, waren binnen de kortste keren na de start van de voorverkoop uitverkocht.

Zou je door het enthousiasme bijna vergeten: frontman Stephen Malkmus treedt in november nog op in Nederland, tijdens het Haagse Crossing Border Festival.

Pavement – Here, afkomstig van de Slow Century DVD (Matador)

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Pavement naar Europa: in mei 2010 naar ATP, Engeland

  1. Jack

    Ben blij dat ik ze in de 90′s verschillende keren gezien heb, oa op Lowlands, want op de 1 of andere manier zijn er weinig van die reunie-tourtjes die me tot nu toe bekoord hebben… Zou wel mooi zijn als ze ook nieuw materiaal gaan opnemen!!!

      /   Reply  / 
  2. Hans Vrijmoed

    Misschien vloeken in de kerk, maar ben nooit heel erg idolaat van die band geweest. Vind ze wel goed, maar luisterde destijds toch meer naar andere dingen. Eén keer live gezien, op Werchter ’99.

    @Jack: Ben het niet helemaal met je eens, zeker als je een band niet in de oude tijd hebt gezien, kan het nog een interessante inhaalslag zijn. Heb in 2004 genoten van de Pixies (was eerst voor m’n tijd) en ga volgende week nog een keer. Vorig jaar Portishead en My Bloody Valentine vond ik ook geslaagd, net als Jesus Lizard dit jaar. Opnieuw twee bands die ik niet eerder zag. Idem dito voor Faith no More. En afgaande op de tv-beelden was ik ook graag bij Blur geweest (die ik de 3x die ik ze voor de split zag, niet echt vond overtuigen).

    Mislukt: Smashing Pumpkins. Maar die zag ik dus wél in hun gloriedagen. Voor de rest kom ik er niet direct op.

      /   Reply  / 
  3. Jack

    @Hans : da’s ook weer zo, als je ze in the old days nooit gezien hebt is het natuurlijk erg leuk om ze te zien!! En dan kan ik me voorstellen dat het genieten is, maar ik vond zelf bv de Pixies in 2004 wel erg leuk, maar het kon niet tippen aan de concerten begin jaren 90….

    Wel leuk om te zien dat de muziek uit die tijd nog zo leeft… Pavement stond op Lowlands in een niet al te volle tent te spelen, maar dat zou nu wel eens anders kunnen zijn…

      /   Reply  / 
  4. Joris Rietbroek Auteur

    Lowlands ’97 is de enige keer dat ik Pavement gezien heb, net na Brighten The Corners, m’n favoriete Pavement-album. Weet nog dat het vooral een heel fijn, lekker onbezonnen concert was. Zie ze graag nog eens nu ik het hele oeuvre kan dromen. Kende toen vooral Wowee Zowee en Brighten goed…

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Pavement headliner op Spaans Primavera Sound in mei 2010 | Alternative

  6. Pingback: Pavement broedt op album met beste nummers en radiosessies | Alternative

  7. Pingback: Surfer Blood maakt eindelijk Nederlands podiumdebuut | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>