Nooit van Gehoord? 2010 – The Soft Pack

Of deze vier kwajongens uit het Californische San Diego er nu wel of niet opzettelijk mee probeerden te provoceren: hun aanvankelijke bandnaam The Muslims veranderden ze vorig jaar vanwege ‘mogelijke provocaties’ toch maar in The Soft Pack. Onder die naam stonden ze afgelopen zomer al eens in een maar het schijnt matig gevulde kleine zaal van Paradiso, met de toen nog verse EP Extinction op zak. Wedden dat diezelfde kleine zaal stukken voller loopt op 2 maart 2010, als een maand eerder eenmaal een volwaardig debuutalbum zonder titel is uitgekomen? Net als het eerder op deze plek besproken Surfer Blood roept The Soft Pack het beste van Amerikaanse indiepop in de jaren negentig in herinnering (hier vooral het debuut van Nada Surf): deze vier Californiërs spelen felle, punky powerpop.

Het debuut werd in New York opgenomen met als producer Eli Janney, die in het verleden lid was van Girls Against Boys. Voorproefjes van wat er op die plaat komt te staan kun je op MySpace horen: C’Mon en Answer To Yourself zijn heerlijk voortjakkerende liedjes, met volop energie ondanks de opzettelijk verveeld klinkende zang en de hier en daar tegen vals aanhangende gitaren. Rafeliger liedjes van Extinction zijn er ook nog te horen. The Soft Pack geeft zoals gezegd op 2 maart een concert in de Amsterdamse Paradiso.

Tracklisting The Soft Pack (release 1 februaru 2010)
01 C’mon
02 Down on Loving
03 Answer to Yourself
04 Move Along
05 Pull Out
06 More or Less
07 Tides of Time
08 Flammable
09 Mexico
10 Parasites

The Soft Pack – Answer To Yourself


The Soft Pack – Parasites (live)

The Soft Pack – Extinction

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Nooit van Gehoord? 2010 – The Soft Pack

  1. Pingback: Nooit van Gehoord? 2010 – Lawrence Arabia | Alternative

  2. Pingback: Review: The Soft Pack – The Soft Pack | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>