My Bloody Valentine treedt na 16 jaar weer op

Als er nog twijfel was, dan is die nu verdwenen. My Bloody Valentine is echt weer bij elkaar, maakt volgens eerdere berichten een nieuw album en nu zijn ook de eerste live-data voor 2008 bevestigd, onder de vlag van All Tomorrow's Parties. Het gaat om concerten in Londen, Manchester en het Schotse Glasgow in juni en juli, waarvoor de kaartverkoop vrijdagmorgen 16 november begint.

Het zullen de eerste concerten van de invloedrijke Brits-Ierse gitaarnoiselegendes worden in meer dan 16 jaar. Voorman Kevin Shields heeft in een interview gezegd dat een nieuw album van de band dit jaar nog zou moeten verschijnen, maar het lijkt me dat dit iets voor 2008 zal worden. Het laatste, pas tweede album van de groep, Loveless, verscheen in 1991. In totaal heeft de band slechts albums gemaakt (ook debuut Isn't Anything uit '88) vol dromerige noisepop, waarmee eind jaren tachtig, begin jaren negentig de trend 'shoegazen' werd gezet. Afgeleid van het constant staren naar alle effectapparatuur aan de tenen om alle verschillende gitaargeluiden te produceren.

Intussen hopen we natuurlijk ook op optredens van My Bloody Valentine elders, een mooie Paradiso-show bijvoorbeeld. Of wellicht zelfs festivalshows, gezien de tijd van het jaar waarin deze Britse concerten plaatsvinden.

Update: voorverkoop ging natuurlijk hard, extra shows aangekondigd voor Londen.

My Bloody Valentine – Only Shallow, van Loveless

Lees ook:
- Nog dit jaar nieuw album van My Bloody Valentine?

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “My Bloody Valentine treedt na 16 jaar weer op

  1. Derk-Jan

    Heerlijk, My Bloody Valentine… Laat maar komen!

      /   Reply  / 
  2. hnk

    Prachtig!

    Die staan dus ook op Roskilde…

      /   Reply  / 
  3. marcel

    waarmee eind jaren tachtig, begin jaren negentig de trend ‘shoegazen’ werd gezet.

    Die trend werd midden jaren 80 ingezet door the Jesus and Marychain en ‘my bloody valentine’ mocht leuk meedeinen, maar we moeten nu niet doen of er een legende is opgestaan, komop zeg !

      /   Reply  / 
  4. Starlette

    Ik heb kaarten voor Manchester!,..t was er binnen 10 minuten zon beetje doorheen.

    Laat de azijnzeikers maar opstaan,,,AH daar is de eerste al. ;-)
    Legende legende….tsja beetje nuchterheid snap ik wel,, maar zonder mbv had de indiescene wel iets langzamer gestalte gekregen na Loveless hoor. JAMC staan daar idd ook centraal in. Echter is de manier hoe MVB in elkaar zit totaal een referentiekader op zich….tis toch mooi dat er op 2 albums en 18 jaar later nog steeds een klinkt als “” wordt gelinkt op honderden acts?? ( vind de lijn er zou geen “nevermind” bestaan ook iets te ( meer Sonic youth erfenis lijkt me)
    maar toch…..

    Ik ga ieder geval weer een droom omzetten in 2008 ;-)

    Cheers
    Ferry

      /   Reply  / 
  5. Joris

    Prachtig Ferry! Speciaal een reis ervoor naar Engeland gaat mij iets te ver, maar ik heb goede hoop op meer optredens rond die tijd. Liefst in zalen, maar voor mijn part op een mooi festival als Roskilde, Werchter of voor mijn part Lowlands.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Oordoppen aan de Effenaar-deur bij unieke show My Bloody Valentine | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>