‘Reünie-concert Led Zeppelin in de herfst’

Stairway to HeavenNa maanden van speculaties lijkt het er nu echt van te gaan komen: een reünie van rockband Led Zeppelin nadat de band 27 jaar geleden uit elkaar ging. Ook al is er nog niets officieel bekend gemaakt, zaterdag doken er in Britse kranten advertenties op van ticketbureau's à la Budgetticket of Ticket4you alhier. De bureau's bieden arrangementen aan: het bijwonen van een Led Zeppelin-concert in de Londense O2 Arena op 26 november, in combinatie met hotelovernachtingen. De prijzen: tussen de 250 en 400 pond. Kassa! 

Nieuwsgierige Engelse fans die belden kregen volgens de pers te horen dat de officiële bekendmaking er echt aan zit te komen. Concertpromotors hebben niets ontkend en opgeroepen 'nog even te wachten met het kopen van kaartje.'

Ook al hebben zowel Robert Plant als Jimmy Page de reünie-plannen uiteraard meerdere malen ontkend, hun hereniging lijkt dus bijna een feit. Er komt ook niet voor niets in november een lijvige nieuwe verzamelaar getiteld Mothership uit. Ook de concertfilm The Song Remains The Same verschijnt rond die tijd op DVD. Of Led Zeppelin ook een uitgebreide tournee gaat doen die de groep bijv. naar Nederland brengt, is nog niet bekend.

De line-up van de band zou bestaan uit oorspronkelijke leden Robert Plant, Jimmy Page, John Paul Jones en de zoon van de in 1980 overleden drummer John Bonham, Jason Bonham. John Bonham stikte volgens de legende op 32-jarige leeftijd in zijn eigen kots, waarna de band in 1980 uitelkaar ging.

Lees ook:
- Houdt nu ook Led Zeppelin een reunie??? (met video's)
- Oudgedienden recyclen: nieuwe verzamelaar Led Zeppelin

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Reünie-concert Led Zeppelin in de herfst’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>