In première: Battles – Tonto

BattlesNieuwe video's zie je in de rubriek In Première.

Ook al was het slechts voor een bescheiden publiek, de spannendste experimentele band van dit moment maakte in augustus furore op Lowlands en Pukkelpop en weet de luisteraar nog steeds te verbazen met het knappe werkstuk Mirrored. Nee, Battles uit New York is geen singles-band, maar heeft toch een nieuwe video laten schieten bij een van de langere tracks van Mirrored, Tonto.

Net als de geweldige clip bij de vorige, zowaar meezingbare single Atlas, hebben we hier te maken met een bijzonder fraaie, duistere performance-video, waarin we het virtuoze spel van de bandleden – drummer John Stanier voorop – slechts in donkere tinten kunnen volgen. Hooguit het fraaie schijnsel van tientallen lichtbalken onthult iets van het uiterlijk van de band. Ook al is het ritme van dit nummer minder complex dan Battles zou aankunnen, de hypnotizerende gitaarlijn en het tergend langzaam trager wordende outro zuigen de luisteraar onverbiddelijk mee. En anders wel het lichtspel in de video.

Hou Alternative Blog in de gaten, want binnenkort geven we kaarten weg voor het concert van Battles in de Melkweg op zondag 14 oktober. Stay tuned!

Battles – Tonto

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “In première: Battles – Tonto

  1. Bas

    Briljant..

      /   Reply  / 
  2. Derk-Jan

    Heerlijk! Eén van de betere cd’s van het jaar imo. Op Lowlands speelden ze ook weer fantastisch. Ze waren net zo overdonderend als op Motel Mozaïque 2005 (toen ik ze nog niet kon)!

      /   Reply  / 
  3. Bruno Banani

    Geweldige clip, simpel maar effectief, in tegenstelling tot de muziek : moeilijk en effectief!
    Vond persoonlijk Motel Mozaïque 2005 beter dan Lowlands!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>