Video: Radiohead speelt met Marching Band op de Grammy-uitreiking

We zullen niet zo snel wakker liggen van een zogenaamd belangrijke muziekprijs als de Grammy’s. Maar dat is een iets ander verhaal als Radiohead – of in elk geval twee leden – er komen opdraven voor een kort optreden met een complete Amerikaanse ‘college Marching Band.’ Met een flinke groep trommelaars en koperblazers achter zich speelden zanger Thom Yorke en gitarist Jonny Greenwood tijdens de Grammy-uitreiking van zondagavond 15 Step van In Rainbows, het album waarvoor de band overigens de Grammy voor beste alternatieve album won. De andere drie leden hadden zeker vrij genomen. En een lustig zijn rare danspasjes demonstrerende Yorke heeft al een tijdje niet meer met zijn kapper gepraat.

Overigens waren Robert Plant en Alison Kraus de grote winnaars op het prijzenfeestje, met vijf Grammy’s voor hun samenwerking op het album Raising Sand. Andere prijzen waren er voor onder anderen Adele, Bruce Springsteen, Daft Punk, Lil’ Wayne, Coldplay en vele, vele anderen. Stereogum heeft heel amusant live geblogd tijdens de uitreiking.

Om een jeuk gevende inleiding van Gwyneth Paltrow te ontduiken, kijkt u pas vanaf 0.52: Radiohead with the USC Marching Band – 15 Step (zodra er een betere opname is, gebruiken we die)

Ook aardig, maar zonder fatsoenlijk beeld of geluid: Paul McCartney met Dave Grohl op drums: I Saw Her Standing There

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Video: Radiohead speelt met Marching Band op de Grammy-uitreiking

  1. Pingback: Flaming Lips, Arcade Fire, Radiohead en… Miley Cyrus hebben beef! | Alternative

  2. Pingback: Video: Radiohead repeteert met Marching Band | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>