Houdt nu ook Led Zeppelin een reünie???

Led ZeppelinThe Police, Kula Shaker, The Verve, zelfs The freakin' Spice Girls weer bij elkaar. De popreünies zijn onderhand niet meer te tellen. En dan gaan er ook nog geruchten over een hereniging waar duizenden rockfans wereldwijd wel eens zielsgelukkig van kunnen worden: een heuse reünie van rocklegende Led Zeppelin! Volgens bronnen nabij de band hebben oerleden Jimmy Page, Robert Plant en bassist John Paul Jones erover gesproken en vinden ze het een goed idee!

Eerst zou er een memorial concert in Londen op het programma staan, voor hun oude platenbaas Ahmet Ertegun, de oprichter van Atlantic Records. Hiervoor moet nog een datum geprikt worden. En als dat de oude rockers bevalt, dan staat volgens bronnen niets een nieuwe tournee in 2008 nog in de weg, met de overleden drummer John Bonham's zoon Jason als drummer.

Nadat de band in 1980 uit elkaar ging, volgden er in de jaren erna nog enkele spaarzame concerten, ondermeer op Live Aidin 1985. "En nu is Led Zeppelin nog nooit zo dicht bij een reünietournee geweest", aldus de bronnen. Dat zou wat wezen, nog eens live meebrullen met Led Zeppelin's Whole Lotta Love of Stairway To Heaven, het nummer dat we eigenlijk zelfs in de Arbeidsvitaminen niet meer kunnen verdragen, zo vaak hebben we het gehoord.

Roept u maar: zit jij te wachten op de reünie van een van 's werelds meest legendarische rockbands? Ik zou er zelf misschien voor in de buidel tasten, als ticketprijzen tenminste binnen het redelijke blijven (not likely) en de band niet in de Amsterdam Galmbak ArenA staat.

Video: Led Zeppelin live in Honolulu (1970),  met het geluid van de song No Quarter er overheen geplakt:

Kashmir:

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Houdt nu ook Led Zeppelin een reünie???

  1. Wymer

    Wauw :O, lijkt me geweldig om ze eens live te zien!

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Ondanks dat ik een enorme Led Zeppelin fan ben zeg ik nee. Het zal nooit meer worden dan een slap aftreksel van de originele Zep zoals we ons die nu herinneren. Plant kan de vocalen van het oude werk niet meer aan, Jason is bij lange na geen John en de verwachtingen zijn te hoog. Bovendien herinner ik me hun tenenkrommende reünie optredens op Live Aid en het Atlantic Jubileumconcert nog al te goed. Hetgeen niet wegneemt dat ik zeker zal gaan kijken als ze toch weer gaan touren. :-)

      /   Reply  / 
  3. ruud

    Wie de concerten van Page/Plant hebben gezien kunnen alleen maar een volmondig JA zeggen.

      /   Reply  / 
  4. Nils

    tuurlijk ben ik dr bij..

      /   Reply  / 
  5. nicole

    Alhoewel het nooit meer hetzelfde zou zijn als vroeger,zou ik toch zeker gaan zien als er een nieuwe tournee op poten gezet word.
    Doet onze jeugd herleven,nostalgie en wat hadden die gasten zalige muziek

      /   Reply  / 
  6. Ron

    Prima, als het maar niet in de Arena is dan vind ik alles best. Het zou fantastisch zijn. We weten allemaal dat het niet zo zal klinken dan in de 70′s maar die gasten kunnen nog steeds gas geven. Tip van de week voor P&P&J, neem Michel Lee als drummer.
    Denk dat ze alleen in London te zien zijn, zal wel een concert zijn voor de introductie van de DVD TSRTS.
    Eender als de Pink Floyd DVD, of was het Gillmore DVD.

    doeg Ron

      /   Reply  / 
  7. Henk de Graaf

    Het zal donderen in de wereld, the hammer of the gods!
    Waanzinnig als ze weer gaan spelen, ik heb ze in ahoy gezien met Page&Plant dat was erg gaaf.
    Robert doet het ook nog goed met Strange Sensation en Page is thé Man!
    Een Zep op halve kracht is altijd nog beter dan de meeste bands van deze tijd.

    Henk

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>