Weezer alweer de studio in voor volgend album

WeezerWaren de pauzes van een jaar of drie tussen de vorige Weezer-albums onaangenaam lang, nu duikt de band rond nerdrockuitvinder Rivers Cuomo in november alweer de studio in om een opvolger van het wisselvallige The Red Album op te nemen. Dat verklapt drummer Pat Wilson in een babbeltje met het Amerikaanse Billboard. Producer Jacknife Lee zou wederom achter de knoppen zitten bij de opnames van een zevende Weezer-album. "We hebben hem al ideeën, complete liedjes en goeie riffs opgestuurd", zegt Wilson.

Net als op het jongste album met de rode hoes, zouden alle bandleden een grote rol hebben bij het schrijven van de nummers, die dus niet meer alleen uit de pen van Rivers Cuomo komen. Nu is democratie leuk en aardig, maar skippen we op The Red Album niet allemaal de bijdrage van Brian Bell, Thought I Knew?

Dat niet alleen Cuomo nummers schrijft, is wel de reden dat er alweer zo snel een nieuw album kan komen. "Het is voor ons de beste manier om dingen fris te houden", zegt Wilson. "Na vijftien jaar was het ook hoog tijd voor een andere manier om nummers te maken. Nu we met z'n allen schrijven, hoeven we ook niet meer op Rivers te wachten totdat hij genoeg liedjes klaar heeft waar hij zelf gelukkig mee is."

Verder pleit de drummer voor nog een titelloos album voorzien van een felle kleur, zodat de fans de plaat zelf weer kunnen benoemen, net zoals het debuut (The Blue Album), de derde cd (The Green Album) en dus de laatste studioplaat (The Red Album). Voordat de opnames in Californië beginnen, gaat de band in september en oktober eerst nog een maand op tournee. Intussen verschijnt er ook nog een single van Red Album-opener Troublemaker.

Geanimeerde fanvideo: Weezer – Troublemaker

Lees ook:
- Video: nieuwe Weezer en pork and beans in de blender
- Video van het jaar? Weezer – Pork and Beans

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>