Soundgarden komt dit jaar weer bij elkaar

Er is voorlopig geen enkele reden om aan te nemen dat de stroom van bandreünies in dit nog zo prille 2010 ophoudt – totdat de bands op zijn wellicht? Op Nieuwjaarsdag heeft de Amerikaanse grungeband Soundgarden op de eigen website de volgende boodschap gepost: ‘The 12 year break is over and school is back is session. Knights of the Soundtable ride again! Met enkel deze informatie moeten de fans het voorlopig doen. Nu heeft voormalig frontman Chris Cornell de laatste jaren geregeld ontkend met de band terug te willen keren, maar hij doet vast zelf mee na de reünie zelf te hebben aangekondigd op zijn Twitter. Niet gek: een geslaagde reünie van Soundgarden is wellicht het enige dat de belabberde solo-carrière van Cornell tot nog toe een beetje kan doen vergeten.

Met zijn solo-album Scream maakte hij immers onbetwist een van de slechtere platen van 2009: een krampachtige, spuuglelijk klinkende en gelukkig stevig geflopte poging tot r ‘n b-achtige muziek met producer Timbaland, die tegenwoordig favoriet schijnt te zijn onder Amerikaanse soldaten in het Midden Oosten om de tegenpartij mee te martelen. Drie minuten That Bitch Ain’t A Part Of Me en ze bekennen álles!

Nu ja: Soundgarden dus: een van de grotere grungenamen uit de eerste helft van de jaren negentig, met uiteraard in diezelfde stroming Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains, Mudhoney en anderen. Bekendste albums: Badmotorfinger (1991)  en Superunknown (1994), waarop MTV-hit Black Hole Sun staat, door Cornell solo nog altijd live gespeeld. Andere onsterfelijke rocksongs: Spoonman, Outshined en Rusty Cage.

In april 1997 ging de band uit elkaar, waarna Cornell nog drie albums maakte met Audioslave, ofwel Rage Against The Machine minus Zach de la Rocha. Drummer Matt Cameron zit trouwens al sinds 1998 bij Pearl Jam; de vraag is of hij deel uit zou maken van de Soundgarden-hereniging. Er staan immers ook al flink wat Pearl Jam-livedata in de agenda, waaronder het Goffertpark in Nederland en Rock Werchter in België.

Nog geen details bekend kortom over tours of zelfs een nieuwe Soundgarden-plaat; die volgen ongetwijfeld binnenkort. Met dank aan Maikel voor de tip: zijn de fans er blij mee?

Goeie ouwe tijd: Soundgarden op Pinkpop 1992:

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Soundgarden komt dit jaar weer bij elkaar

  1. Nop

    Oh.. hier heb ik lang op moeten wachten. Festivalletje met Soundgarden/Pearl Jam/ Failure en Screaming Trees zou mooi zijn ;)

      /   Reply  / 
  2. mad dog

    Dat zijn toch mooie dingen om het nieuwe jaar mee te beginnen. Ik zie ze zo verschillende festivals doen deze zomer.

      /   Reply  / 
  3. Trombola

    Finaly! Na de reunie van Alice In Chains kan dit er ook mooi nog even bij :) . Grunge word het weer dit jaar! Ik ben erbij!

      /   Reply  / 
  4. Antoine

    Aha, Pinkpop 1992. Soundgarden en Pearl Jam. Was erbij ;-)

      /   Reply  / 
  5. Paulus

    Nu Nirvana nog.

      /   Reply  / 
  6. Maikel

    Soundgarden bevestigd als een van de headliners op Lollapalooza.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Die line-up van Lollapalooza mag er ook wezen! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>