Twee doden en 23 gewonden bij festival SXSW

Op het Amerikaanse festival South by Southwest (SXSW) in Texas is gisteravond een auto ingereden op een menigte. Bij het ongeval raakten 23 mensen gewond, waarvan er vijf in kritieke toestand verkeren. Er vielen twee doden.

Door Eline Kramp

Volgens de politie sloeg de automobilist op de vlucht voor een alcoholcontrole. Tijdens zijn vlucht reed hij door de barricades op Red River Street die voor SXSW waren opgesteld en reed vervolgens een scooter aan. De scooterrijder, een Nederlandse man die werkzaam was bij Massive Music, is daarbij om het leven gekomen. Het andere dodelijke slachtoffer was een vrouw die op een andere plek in de straat werd aangereden.

De automobilist reed vervolgens in op een menigte voetgangers bij concertzaal The Mohawk, die zich daar na afloop van een concert had verzameld. Nadat hij een taxi aanreed, sprong hij uit zijn auto en ging te voet verder. Agenten wisten de man uit te schakelen met een stroomstootwapen, waarna ze hem arresteerden. De politiechef in Austin meldt dat de man wordt aangeklaagd voor moord.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>