19 albums waar we deze lente naar uitkijken

Vrijdag was de eerste dag van de lente, lammetjes in de wei, opkomende bloemen enzo. Om dat heugelijke feit te vieren kijken we naar al het moois dat de komende paar maanden ons op muziekgebied te bieden heeft:

Neil Young – A Letter Home (maart)

Hoewel de laatste albums van Neil Young niet allemaal even goed zijn is een akoestische coverplaat toch interessant. A Letter Home werd opgenomen in Jack White’s Third Man Records studio en is één van de ‘lowest tech experiences’ die Young ooit heeft meegemaakt.

The Hold Steady – Teeth Dreams (25 maart)

The Hold Steady was niet tevreden met hun vorige plaat Heaven Is Whenever uit 2010. Teeth Dreams wordt volgens zanger Craig Finn dan ook hun luidste en donkerste plaat tot nu toe.

Future Islands – Singles (25 maart)

Future Islands kreeg al veel aandacht op internet na een biologerend optreden bij David Letterman, waarbij zanger Samuel T. Herring alle aandacht naar zich toe trok. Singles belooft een interessante synth-pop plaat te worden.

Cloud Nothings – Here And Nowhere Else (1 april)

Cloud Nothings debuteerde twee jaar geleden flitsend met het geweldige Attack On Memory. De verwachtingen voor Here And Nowhere Else zijn dan ook hoog gespannen.

Avey Tare’s Slasher Flicks – Enter The Slasher House (8 april)

Avey Tare verdiende zijn sporen al als lid van Animal Collective en komt met Enter The Slasher House met zijn tweede soloplaat.

Jessica Lea Mayfield – Make My Head Sing (15 april)

Mayfield nam haar eerste twee platen op met Dan Auerbach van The Black Keys. Op Make My Head Sing moet ze het alleen doen, we zijn benieuwd hoe dat uitpakt.

Damon Albarn – Everyday Robots (29 april)

Als voorman van Blur, Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen heeft Damon Albarn laten horen van alle markten thuis te zijn. Everyday Robots is zijn eerste echte soloplaat.

Wye Oak – Shriek (29 april)

Wye Oak was drie jaar geleden bijna opgebrand na de opnames van Civilian. Na een lange pauze is het duo nu weer terug met Shriek.

Lykke Li – I Never Learn (6 mei)

Er is de laatste tijd al best veel naar voren gekomen over I Never Learn. Lykke Li’s nieuwste belooft donkerder en melodieuzer te worden dan haar eerste twee albums.

Ray LaMontagne – Supernova (6 mei)

Waar de hierboven genoemde Jessica Lea Mayfield juist afscheid nam van Dan Auerbach wendde LaMontagne zich voor Supernova wel tot de Black Key. Hij won met zijn vorige plaat een Grammy en hoopt dit succes met Supernova te overtreffen.

Little Dragon – Nabuma Rubberband (13 mei)

De vierde plaat van het Zweedse triphop kwartet Little Dragon. Als invloed voor Nabuma Rubberband noemde de groep verrassend Janet Jackson.

Swans – To Be Kind (13 mei)

Net als Swans’ vorige The Seer zal To Be Kind boven de twee uur klokken. Voor de luisteraar die het geduld heeft om die tijd uit te zitten is er op To Be Kind ongetwijfeld weer veel moois te ontdekken.

The Black Keys – Turn Blue (13 mei)

Mike Tyson had maandag de primeur, Turn Blue van The Black Keys komt op 13 mei. Nu dus afwachten of het duo verder gaat waar het gebleven was bij El Camino of net als bij, bijvoorbeeld, Brothers weer een hele andere kant op gaat.

Coldplay – Ghost Stories (19 mei)

Coldplay keert na de bombast van Mylo Xyloto op Ghost Stories weer terug naar de kleinere liedjes van Parachutes en A Rush Of Blood To The Head. Aangezien die twee platen nog steeds verreweg hun beste werk vormen zijn we benieuwd.

Conor Oberst – Upside Down Mountain (20 mei)

Op Upside Down Mountain heeft Oberst zijn Bright Eyes alter ego weer opzij gezet. Zijn nieuwe soloplaat wordt geproduceerd door Jonathan Wilson die na zijn uitstekende album van vorig jaar nu een bijdrage zal brengen aan Oberst’ folk-rock.

Sam Smith – In The Lonely Hour (17 juni)

De jonge Sam Smith deed vorig jaar al mee met Disclosure en komt nu met zijn debuut In The Lonely Hour, een mix van dance beats, gospel, soul, pop en zelfs een snufje country.

Bleachers – titel nog onbekend (eind van de lente)

Bleachers mikt hoog, hij wil namelijk het gat dichten tussen Disclosure en Arcade Fire. Of hem dit gaat lukken is nog even afwachten.

Future – Honest (nog niet bekend)

Future heeft met onder andere Andre 3000, Pharell en Kanye West een all-star ensemble aan gasten verzameld voor Honest. Nu nog kijken of de nummers van de hiphopper ook overeind blijven.

U2 – titel nog onbekend (nog niet bekend)

Komt ‘ie wel, komt ‘niet? Er is nogal wat onduidelijkheid over U2’s nieuwste. Wat wel duidelijk is, is dat de plaat wordt geproduceerd voor Danger Mouse en als het goed is binnen enkele maanden zou moeten verschijnen.

Missen jullie nog iets in deze lijst? Laat het weten!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>