‘Pearl Jam lag al vast als headliner voor Pinkpop 2014’

Pinkpopgangers hebben dit jaar met Metallica, Arctic Monkeys en The Rolling Stones niet echt veel te klagen wat betreft de headliners. Toch hadden we bijna nog een hele grote band op één van die plekken neer kunnen zetten. Mojo-programmeur Rob Trommelen laat in een interview met 3voor12 namelijk weten dat Pearl Jam al min of meer vast lag, maar uiteindelijk niet doorging.

“Pearl Jam stond eigenlijk al vast. Het klopte helemaal, maar toen bleek een van de kinderen van de bandleden examen te doen en begon de tour een week later in de Ziggo Dome.”, aldus Trommelen. Hij had toen alleen nog maar Arctic Monkeys staan en zat een beetje ‘met de handen in het haar’. Metallica en The Rolling Stones meldden zich echter kort daarna.

Trommelen doet verder in het interview enkele opvallende uitspraken. Zo is dit de duurste Pinkpop ooit, met een programma dat twee keer zo duur is als vorig jaar. Het grootste deel van het budget is natuurlijk besteed aan grote namen als Metallica, John Mayer en de Stones. Het boeken van Metallica bracht wel wat problemen met zich mee, want een andere grote publiekstrekker, Arcade Fire, had er niet zoveel trek in om voor metalfans op het hoofdpodium te spelen. De band heeft daarom op de 3FM-stage een soort van ‘alternatieve zone’ gekregen, met onder andere Jake Bugg en Stromae als voorgangers.

Trommelen gaat er overigens van uit dat veel van de mensen met weekendkaarten alleen maar voor de Stones komen. “Dat zagen we ook met Bruce Springsteen, toen de campings maar 70% bezet waren”. Dat is dit jaar één van de grote kritiekpunten geweest, dat de ‘trouwe Pinkpopgangers’ niet aan kaarten konden komen door de enorme run op kaarten door Stonesfans.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>