Geannuleerde concerten wegens Gaza conflict kosten Israël bijna €15 miljoen

Het vormt natuurlijk maar een (minuscule) bijzaak in het grotere geheel van het Gaza conflict, maar de hernieuwde strijd tussen Israël en Hamas heeft nogal invloed op de Israëlische muziekwereld. Sinds het conflict vorige maand oplaaide zijn er verschillende (grote) concerten geannuleerd die Israëlische concertpromotors bijna €15 miljoen hebben gekost aan misgelopen ticketopbrengsten.

Concerten van acts als Neil Young & Crazy Horse, Brian Jonestown Massacre, America en Backstreet Boys zijn geschrapt vanwege veiligheidsoverwegingen of omdat de artiesten het niet eens zijn met de Israëlische acties in de Gazastrook. Cee-Lo Green en Megadeath hebben deze week nog hun concerten afgezegd.

Carmi Wurtman van 2b Vibes concertpromotors vertelt in een interview: “Deze zomer leek één van de beste uit de Israëlische geschiedenis te worden wat betreft internationale acts, maar nu ziet het er slecht uit.”

Er staan nog concerten van grote namen als Lady Gaga en Lana Del Rey op het programma. Of die doorgaan valt echter nog te bezien. De laatste acts die in Israël speelden voordat het conflict oplaaide waren Pixies en The Hives.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>