De tien albums waar we in 2015 het meest naar uitkijken

Radioheads Thom Yorke en Jonny Greenwood in de studio

Nu 2014 alweer een paar dagen voorbij is kunnen we gaan kijken naar al het moois dat 2015 voor ons in petto lijkt te hebben. Lijkt inderdaad, want met albums weet je het nooit zeker, zo verschijnt een Thom Yorke plaat uit het niets, dan wordt een album weer een half jaar uitgesteld.

Hieronder tien albums die zeker, of in ieder geval waarschijnlijk, uit gaan komen dit jaar. Geruchten, zoals bij bijvoorbeeld Wilco, Haim, Foals, Queens Of The Stone Age en Florence and the Machine hebben we even buiten beschouwing gelaten, al zou het best kunnen dat aan het eind van het jaar één van deze bovengenoemde artiesten wel een plaat heeft uitgebracht, terwijl er iets dat in deze top 10 staat helemaal niet uitgekomen is.

Dit zijn, in willekeurige volgorde, tien albums waar we dit jaar van kunnen gaan genieten:

The Decemberists – What  A Terrible World, What A Beautiful World (20 januari)

Colin Meloy en zijn band maakten in de afgelopen twaalf jaar een aantal fantastische platen, vol met theatrale indiepop. De verwachtingen voor hun nieuwste zijn dan ook hoog gespannen.

Modest Mouse – Strangers To Ourselves (3 maart)

2015 wordt hopelijk het jaar van de comeback van Modest Mouse, eerste single ‘Lampshades On Fire’ smaakt in ieder geval naar meer.

Twin Shadow – Eclipse (17 maart)

Twin Shadows Confess uit 2012 was geweldig. Eclipse belooft dat ook te worden.

Tool – NNB  (zomer)

Tool had de afgelopen acht jaar elk jaar wel in een lijstje als dit kunnen staan. Hun laatste album 10.000 Days stamt alweer uit 2006 en of ze dit jaar met een opvolger gaan komen is nog steeds niet helemaal zeker. De band zit in ieder geval in de studio en volgens de geruchten komen ze in de zomer met een plaat.

Muse – NNB (zomer)

Muse doet dit jaar alle festivals aan, dus het is geen wilde gok om te stellen dat hun plaat rond die tijd uit gaat komen. Hopelijk hervindt de band weer een beetje hun oude vorm, hun vorige twee platen horen immers niet bij hun beste.

Radiohead – NNB

De afgelopen maanden gonsde het al van de geruchten rond Radiohead, maar toen bleek het om een soloalbum van frontman Thom Yorke te gaan. Radiohead is in ieder geval in de studio gespot, dus er is een goede kans dat ze dit jaar met een nieuwe plaat komen.

Deafheaven – NNB

Deafheaven liet op hun tweede plaat Sunbather horen dat black metal ook warm en troostrijk kan klinken. Hun nieuwe plaat wordt in ieder geval één van de grote metalreleases van 2015.

Kendrick Lamar – NNB

Kendrick Lamar is de kroonprins van de hiphop. De verwachtingen na zijn geweldige debuut Good Kid M.A.A.D. City zijn dan ook hooggespannen, helemaal na de release van de toffe single ‘i’.

My Morning Jacket – NNB

Het is alweer vier jaar geleden dat My Morning Jacket hun laatste plaat Circuital uitbracht. Wel weer tijd voor een nieuwe dus.

The Maccabees – NNB

The Maccabees hebben zich ontpopt tot één van de interessantste Britse indiebands. Hopelijk trekken ze op hun nieuwste de stijgende lijn door die met Wall Of Arms en Given To The Wild werd ingezet.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>