The White Stripes gaan op de klassieke toer

Nee, nieuw werk van The White Stripes hoeven we voorlopig niet te verwachten. Maar toch is er iets nieuws van ze onderweg waarmee Jack en Meg White zich in het rijtje Metallica en Aphex Twin scharen. Hun o zo kale liedjes krijgen een klassieke benadering. Filmmuziek-componist Joby Talbot (oa. The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) heeft met een gezelschap jonge muzikanten een reeks nummers van het duo een modern klassieke interpretatie gegeven, op initiatief van XL Recordings-platenbaas Richard Russel.

eDe naam van het project is Aluminium, naar een nummer van de band, en verschijnt in beperkte oplage op 6 november. Een beperkte oplage? Jazeker, slechts 3333 cd’s en 999 lp’s worden komen er van uit, en deze exemplaren zijn alleen via een website van de band te bestellen. Er komen in ieder geval versies van het sowieso al instrumentele Aluminium (van White Blood Cells) en de hit The Hardest Button to Button (Elephant) op te staan. Klik op de link een paar regels hierboven en je krijgt ook meteen een voorproefje van de muziek.

Ik ben erg benieuwd hoe het hele album vol klassieke versies van de sobere uitgeklede bluesrock als die van The White Stripes gaat klinken. De bombastische (!) klinken in ieder geval, eh, verrassend. Jack White zelf schijnt het resultaat prachtig te vinden, en is daarom enthousiast en gevleid, meldt Pitchfork.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “The White Stripes gaan op de klassieke toer

  1. Cyril

    Gefeliciteerd collega,
    dat er vele mooie blogjaren mogen volgen. :-) Maestro! Muzik!

      /   Reply  / 
  2. Ben

    Welkom in de blogosfeer!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>