The Gathering verder zonder Anneke van Giersbergen

Anneke van Giersbergen (The Gathering)Slecht nieuws voor alle fans: na 13 jaar vertrekt Anneke van Giersbergen als zangeres van de Nederlandse rockband The Gathering. Haar motivatie is dat het voor haar hoog tijd is om nieuwe wegen te verkennen in haar leven en op muzikaal gebied. Daarom heeft ze recent de nieuwe band Agua de Annique opgericht, waar al nieuwe muziek is opgenomen. Rond oktober kunnen we een release van deze band verwachten in de vorm van het debuut Air. Daarnaast wil Van Giersbergen meer tijd besteden aan haar gezin. Tot en met augustus blijft ze nog bij The Gathering om een concertreeks af te maken. Haar laatste optreden vindt op 4 augustus plaats op het Ankkarock Festival in Finland.

Anneke was voor het eerst te horen op de klassieke Nederlandse metalplaat Mandylion, waarvan Strange Machines zelfs een bescheiden hit werd. Door de jaren heen ontwikkelden de wegbereiders voor bands als Within Temptation en After Forever zich van doom- en deathmetalband naar een groep met een rockgeluid vol psychdelische elementen en een sfeervol geluid. Niet alleen in Nederland sloeg de muziek aan: ook in landen als Polen, Mexico en Chili is de fanbase van The Gathering uitgebreid.

Deze zomer komt er nog een live dubbel-cd en de dvd 'A Noise Severe' uit van The Gathering. Daarna stopt de groep stopt niet met het vertrek van Van Giersbergen, maar gaat door met verschillende gastvocalisten. Ook instrumentale nummers behoren tot de mogelijkheden, zegt drummer Hans Rutten tegen OOR.

Best onverwacht, dit vertrek van Anneke. Als zangeres van The Gathering heb ik haar altijd een van de beste Nederlandse rockzangeressen gevonden, een boegbeeld van een band bovendien die zijn muziek na al die jaren altijd spannend heeft weten te houden. De ontwikkeling stond nooit stil. Met zo'n mooie stem kan een nieuw project als Agua de Annique bijna niet mis gaan. Een eerste liedje op MySpace mag er qua schoonheid alvast zijn. Intussen is het de vraag of The Gathering zonder Anneke nog The Gathering kan zijn. We horen het volgend jaar, als er een nieuw album met gasten aankomt.

Bekijk hier een video van The Gathering: Marooned

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “The Gathering verder zonder Anneke van Giersbergen

  1. Pingback: The Gathering komt met nieuw album The West Pole | Alternative

  2. Pingback: De DJ-Set van de Week (en misschien wel van het jaar): James D’ley! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>