Podcast: Alternative Blog op Kink FM

Dat is alleraardigst: naar aanleiding van de recente poll plus artikel over geluidsoverlast tijdens concerten vanwege teveel geouwehoer in de zaal, was ik maandag- middag even kort telefonisch te gast in Avondland op Kink FM. We hebben hier natuurlijk niet te maken met een wetenschappelijk onderzoek, maar dat van ruim 450 stemmers dik 65 procent aangeeft ook last te hebben van erop los babbelende mensen tijdens een optreden, heeft de interesse gewekt van de radiozender.

Zo lang was het gesprekje overigens niet: lange inleiding over een concert van The Mad Caddies in de Melkweg afgelopen weekend, waarna ik even de uitslag van het polletje kon uitleggen. En of ik een oplossing heb: nou nee, of het zou een spreekverbod moeten zijn, maar dat gaat mij ook weer wat ver.

Concrete voorbeelden geven was er live vlak voor het nieuws van 17.00 uur dus niet bij vanwege tijdnood, maar nu ik hier toch bezig ben: volop ouwehoerende, giechelende en elkaar fotograferende meisjes bij Elbow (idd Bas!) en een luid doorkwebbelend Paard van Troje tijdens Spinvis met Residentie Orkest in Den Haag waren wat mij betreft wel de dieptepunten uit de afgelopen jaren. Op festivals meegemaakt: continu dom gegiebel bij Nick Cave en dronken gelal bij Arcade Fire, vlak achter me.

Podcast:
De ware dolle pret begint op 48,45 minuten

Lees ook:
- Uw mening over blaten bij concerten: shut the fuck up!
- U wilt goedkopere concerten en minder geouwehoer in de zaal

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Podcast: Alternative Blog op Kink FM

  1. hnk

    Ik zal de radio aanzetten Joris!

      /   Reply  / 
  2. Leonie

    ‘k wou dat ik kabel had in de trein :-(
    of komt er een podcast?

      /   Reply  / 
  3. Bas

    Zo Joris, ben ook ingelogd via de Uni. Zo hoor je nog eens wat Stone Roses voorbij komen, lekker. Succes zometeen. Maak ze af, die pratende hufters.. (Elbow – TMIMH… weetjenog)

      /   Reply  / 
  4. Emile

    hey Joris,

    je bent nu op Kink

    cool

      /   Reply  / 
  5. Derk-Jan

    Totally agree :D !

      /   Reply  / 
  6. Rob

    Ik heb het tijdens een concert van Depeche Mode 2 jaar terug gehad dat twee man achter me continu stond te ouwehoeren. Ik heb ze 1 keer vriendelijk verzocht om te stoppen en de 2e keer werd het een bijna onfrisse, maar korte discussie. Daarna was het stil.

    Ik haat dat soort idioten die een liefhebber z’n peziertje vergallen door een concert te verwarren met een kroeg.

      /   Reply  / 
  7. Maks

    Wat een gezeik. Stond een jaar of twee terug bij Einstürzende Neubauten in Paradiso en toen werd me ook verzocht mijn mond te houden, terwijl we gewoon op fluistertoon af en toe iets tegen elkaar zeiden. Bij Einstürzende Neubauten notabene! Die gasten trekken de halve Praxis leeg om de meest grove grafherrie live te kunnen produceren en dan zo’n stel quasi-arty lutsers die denkt interessanterig te moeten gaan staan luisteren.
    We hebben ze maar smakelijk toegelachen, een biertje gegeven en geadviseerd de volgende keer het concertgebouw op te zoeken.

      /   Reply  / 
  8. Hans

    ik zou bij de Neubauten of andere harde dingen niet snel mensen gaan terechtwijzen (al vind ik het dan nog steeds niet kunnen dat ze ouwehoren). Maar zoals Joris aangeeft, bij Spinvis en andere concerten met veel ingetogen passages (de meeste singer-songwriters, Sigur Ros, veel postrock…) dien je gewoon je muil te houden. Dat concert van Elbow was vooral irritant vanwege het elkaar fotograferen met flits (zodat degenen die er naast stonden ook die flits in hun gezicht kregen).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>