Nieuwe Joy Division-docu op komst

Joy DivisionNa Anton Corbijn's aangrijpen-de biopic Control over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis, krijgen we dit jaar een nieuwe documentaire over de legendarische band uit Manchester voorgeschoteld. De film met de simpele doch duidelijke titel 'Joy Division' is gemaakt door regisseur Grant Gee, die ook verantwoordelijk was voor Radiohead's muziekdocu Meeting People Is Easy uit 1998, een bij vlagen ontluisterend beeld van een band op tournee.

De documentaire portretteert Joy Division onder meer aan de hand van tot nu toe nog nooit vertoonde live-materiaal en pas recent ontdekte audio-opnames van de band. De film bevat gesprekken met onder meer Anton Corbijn en ook de Britse legendes John Peel en Tony Wilson komen in Joy Division voor. John Peel is onder twijfel Engeland's belangrijkste radio-dj aller tijden, Wilson was eigenaar van Factory Records, het label van Joy Division.

De documentaire gaat op 2 mei in de Britse bioscopen draaien. Of en wanneer de film in Nederlandse zalen te zien zal zijn, is nog onbekend. Hopelijk wel: het lijkt me dat er na het succes van Control ook zeker een Nederlands (bioscoop)publiek is voor een nieuw diepgaand portret van de band die anno 2008 nog voldoende sporen heeft nagelaten in de popmuziek.

Joy Division- en New Order-bassist Peter Hook schijnt deze productie in tegenstelling tot Control al te hebben geprezen als 'het perfecte antwoord' op Corbijns speelfilm.

Joy Division – Atmosphere

Lees ook:
- Re-re-release voor Joy Division-single na Control

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>