Doctor Nick Cave!

Krasse vijftiger Nick Cave stopte eind jaren zeventig met zijn studie schilderen voor een leven in de rock 'n roll met The Birthday Party. Daar was z'n moeder vast niet blij mee. Gelukkig is het helemaal goed gekomen met de beste man, maar een papiertje op zak had hij tot nu toe niet. Daar is verandering in gekomen met de uitreiking van een heus eredoctoraat aan Cave, door de Monash University in Melbourne waar hij nog geen twee jaar studeerde.

Om de een of andere reden is het wel een eredoctoraat in de rechtswetenschappen geworden. Vreemd, je zou eerder een soort culturele titel verwachten. Of iets in de richting van literatuur, gezien al die bloedmooie teksten die Cave voor zijn songs geschreven heeft.

Temeer omdat omdat ene professor Richard Larkins zegt dat "Nick Cave's substantiële prestaties in de kunst in de afgelopen 30 jaar het aanzien van Australië sterk heeft verbeterd. Buiten zijn muzikale bijdragen, heeft hij ook een bijzondere gave aan de dag gelegd voor wat betreft schrijven en acteren. Hij is een uitzonderlijk creatief talent. Dat maakt hem tot een waardige kandidaat voor deze erkenning door de Monash University."

Meer over Nick Cave:
- Album van de Week – Nick Cave and the Bad Seeds – Dig, Lazarus, Digg!!!
- Nick Cave and the Bad Seeds in april naar Amsterdam
- Video: Nick Cave and the Bad Seeds – Dig, Lazarus, Dig!!!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Doctor Nick Cave!

  1. Pingback: Weet u nog? - Alternative Blog in maart 2008 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>