Ook Strokes-drummer begint Fab Moretti zijproject

Fab MorettiNa Strokes-gitarist Albert Hammond Jr., die net z'n matige tweede solo-album ‘¿Cómo Te Llama?' uit heeft, is ook Strokes-drummer Fabrizio Moretti in een zijproject gestapt, met zijn nieuwe vriendinnetje genaamd Binki Shapiro. Ja, zo heet ze echt. Little Joy is vooralsnog de naam van het bandje, waarin ook de Braziliaanse gitarist Rodrigo Amarante te vinden is, die eerder in Los Hermanos speelde. Een debuutalbum kunnen we aanstaande herfst verwachten op Rough Trade.

Een MySpace om een voorproefje te horen is vooralsnog onvindbaar, maar volgens het Amerikaanse blad Rolling Stone klinkt de muziek als een mix tussen 'Antonio Carlos Jobim, Vince Guaraldi en sixties wall-of-sound meidengroepen, zoals The Shangri-La's. Ongetwijfeld hartstikke leuk, maar zonder te zoeken zeggen meneer Antonio en meneer Vince mij niet zoveel.

Of Little Joy gaat touren is ook nog onduidelijk, evenals of dit een terugkeer van The Strokes met een vierde album in de weg gaat staan. Sinds het derde Strokes-album First Impressions Of Earth van begin 2006, is het stil geworden rond de New Yorkers. Albert Hammond Jr. heeft wel recent gezegd dat een nieuwe plaat van The Strokes in de loop van 2009 een feit zou moeten zijn.

Eerst maar eens horen of Moretti met z'n nieuwe bandje net zo fris uit de hoek kan komen als Hammond Jr. op z'n debuut Yours To Keep.

Zie ook:
- Nieuwe Strokes op komst? Eerst een nieuwe Albert Hammond Jr.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Ook Strokes-drummer begint Fab Moretti zijproject

  1. tessa

    ik wil verdomme gewoon nieuw strokesalbum!
    nu!

      /   Reply  / 
  2. GLO

    Vince Guaraldi ken ik ook niet, maar Antonio Carlos Jobim is een van de godfathers van de bossa nova. Hij schreef o.a. The Girl From Ipanema. Dat ken je vast weer wel.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Review: Little Joy - Little Joy | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>