Debuut Joe Lean And The Jing Jang Jong teruggetrokken

Joe Lean and The Jing Jang JongEen Engelse minihype van dit jaar neemt een moedige beslissing: Joe Lean And The Jing Jang Jong, afgelopen voorjaar met skinny jeans en arrogante houding te zien geweest op London Calling, heeft in goed overleg het titelloze debuutalbum teruggetrokken. De plaat zou eind augustus in de UK uitkomen; er waren weken terug zelfs al promo-exemplaren rondgestuurd naar de Engelse muziekpers. Of dit een slim of heel dom besluit is, zal de tijd moeten leren.

De reden volgens de manager: het debuutalbum, dat vorig jaar al grotendeels werd opgenomen, was simpelweg nog niet 'goed genoeg'. "Deze plaat is te vroeg in hun carrière opgenomen. De liedjes en het geluid staan niet meer voor de band die Joe Lean And The Jing Jang Jong nu is." Zowel band als platenmaatschappij Vertigo/Mercury gingen akkoord.

De band gaat nu terug de studio in om reeds bekend en nieuw werk opnieuw op te nemen. Het debuut wordt nu begin 2009 uitgebracht, is de verwachting. Alle live-data die staan gepland, gaan gewoon door. In het kader van "ijzer smeden als het heet is", is dit uitstel misschien geen slimme move. Aan de andere kant zijn er flink wat middelmatige Britse platen op ons afgekomen de laatste tijd, met sterke singles, maar teveel vullertjes om als geheel te kunnen beklijven. Misschien kunnen Joe Lean And The Jing Jang Jong dit euvel vermijden met deze stap.

Joe Lean and The Jing Jang Jong – Lucio Starts Fires

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Debuut Joe Lean And The Jing Jang Jong teruggetrokken

  1. Het mannetje

    Tja, ik heb ze vorig jaar gezien op London Calling maar ik was niet geheel overtuigd. Het rammelde aan alle kanten en nu vind ik rammel muziek wel lekker maar dit was het net niet zeg maar.

    Het is te hopen dat ze in 2009 wel een fatsoenlijke cd afleveren.

      /   Reply  / 
  2. toolhead

    Inderdaad, dat had ik ze op London Calling ook wel kunnen vertellen. Mijn god, wat was dat een overschatte luchtbel! :)

      /   Reply  / 
  3. Leonie

    Op LC vond ik ze ook heel naar, maar raar genoeg op Metropolis eigenlijk wel okee. Dus wie weet, het zou zomaar een goeie beslissing kunnen zijn…

      /   Reply  / 
  4. roqq

    nog zo’n beroemd rocker vriendje van Geldof family peaches

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>