Samplekunstenaars The Avalanches keren terug

The AvalanchesDat ze in Australië ook geniale samplepop kunnen maken, bewees het gezelschap The Avalanches in 2001 met Since I Left You. Een album leunend op hiphop- en dancebeats, met gebruik van honderden samples, waarbij je van de ene in de andere verbazing viel. Na een optreden op Lowlands waarbij de Australiërs een hele reeks nummers aan elkaar mixten, is er nauwelijks nog iets van ze vernomen. Tot nu toe althans, want een tweede Avalanches-album staat op stapel, als we de MySpace van de groep mogen geloven.

Niet dat we daar heel veel wijzer van worden, maar er staat wel duidelijk te lezen: "Putting the finishing touches on album nr. 2!!!! Vooruit, op de achtergrond zijn The Avalanches een flink deel van de tijd wel actief geweest, met remixen voor onder anderen hun landgenoten van Wolfmother, Badly Drawn Boy, Franz Ferdinand, Manic Street Preachers en Belle and Sebastian.

Ergens is de lange tijd tussen het debuutalbum en een nieuwe plaat prima te verklaren: voor Since I Left You duurde het ook eeuwen om toestemming te krijgen voor het gebruik van alle samples, variërend van flarden van spoken word-albums en oude filmsoundtracks, tot de loop van Madonna's hit Holiday. Als album nr. 2 op dezelfde manier tot stand is gekomen, kan dit proces wederom weer veel tijd opgeslurpt hebben. Vooralsnog zijn releasedata of een titel voor de nieuwe Avalanches-plaat nog niet bekend.

In dit geval zijn muziek en video even geniaal: The Avalanches – Frontier Psyciatrist

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Samplekunstenaars The Avalanches keren terug

  1. Stonehead

    Sorry hoor, maar die mededeling staat al sinds februari op MySpace. Niets nieuws. NME-komkommervulling.

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Voor mij was het nieuw en bovendien leuk, voor Pitchfork vandaag blijkbaar ook. Tip voortaan gerust. :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>