Arctic Monkeys in november twee keer naar Heineken Music Hall

Het vertrouwen in de aantrekkingskracht van Arctic Monkeys live is blijkbaar groot bij het management van de band, ook al hebben we in feite te maken met een sobere liveact zonder visuele fratsen of showelementen. Dit keer geen kleinere gigs in Paradiso of de Melkweg meer, zoals enkele jaren terug. Na het goede, maar ook wat stroeve optreden op Lowlands van zondag, staat de band uit Sheffield niet één, maar zelfs tweemaal in de Amsterdamse Heineken Music Hall, op dinsdag 10 en woensdag 11 november. Twee keer 5500 fans worden er dus verwacht voor de band, terwijl nieuw album Humbug aanzienlijk moeilijker te behappen is dan de twee juichend onthaalde voorgangers. Wellicht dat het helpt dat nota bene Eagles Of Death Metal de support act is.

Dat is geen gering voorprogramma, die band die ooit als hobbyprojectje mede werd opgericht door Josh Homme, producer van Humbug. Vast geen toeval dus. De combi staat op dinsdag 3 november overigens ook in de Antwerpse Lotto Arena.

De kaartverkoop voor de concerten van Arctic Monkeys in Amsterdam begint zaterdag 29 augustus om 10.00 uur via livenation.nl. Kaarten kosten 38 euro exclusief servicekosten. Wie gaan er na zondag weer, eventueel zelfs twee keer? En wie gaat er eigenlijk voor Eagles Of Death Metal met de Monkeys als toetje?

Arctic Monkeys – 505 (live op Lowlands 2009)

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Arctic Monkeys in november twee keer naar Heineken Music Hall

  1. Hans Vrijmoed

    Ik ga denk ik de eerste avond wel. (Op de 11e al naar Mew in Melkweg.) De nieuwe plaat begint toch wel te bevallen, en op Pukkelpop alleen de tweede helft gezien.

      /   Reply  / 
  2. Lars

    11e ook naar Mew, 10e blijft dus over. Concert op Lowlands was aardig maar ik wil gewoon een normaal concert.

      /   Reply  / 
  3. hannah

    ik vond ze errrrnstig tegenvallen live. geen enkel contact met het publiek en helemaal niet bijster goed. ook was het teringdruk (ik stond in het voorste vak). zó druk dat ik na twintig minuten afhaakte, het was het gewoon niet waard.

      /   Reply  / 
  4. Milou

    @hannah: nog nooit videomateriaal vaan een live optreden van ze gezien?

    Ze zijn gewoon oersaai en heb op pinkpop in 2007 geloof ik meer mensen uit het voorvak staan gooien die bijna werden vertrapt dan staan dansen. No offense, ik was groot fan van die Beneath the Boardwalk EP, maar daarna is het allemaal downhill gegaan naar mijn mening. Leuk dat ze zoveel fans hebben, maar not done dat ze zo ‘superkoel’ op het podium staan – wat naar mijn denken gewoon arrogantie is.

      /   Reply  / 
  5. sonja

    ik vond arctic monkeys een erg goed concert geven op lowlands. ik ga zeker kaarten kopen voor dit concert in de heineken hall in amsterdam

      /   Reply  / 
    1. Thijs

      Aan de link in je naam te zien ga je waarschijnlijk een héééleboel kaarten kopen. Of je het concert daadwerkelijk gaat bezoeken is nog maar de vraag…

        /   Reply  / 
  6. AJ

    Ja ik ga er heen, nog ff kijken welke dag. Ga met wat vrienden van Lowlands, ben zelf fan van Eagles of Death Metal. Maar vond op Lowlands Arctic Monkeys ook erg goed!

      /   Reply  / 
  7. Alexander

    Vriendin van me uit de USA is vorige week naar een concert van ze geweest in chicago, ze speelde alleen maar nieuwe nummers en geen een ‘klassieker’ zoals Mardy bum. Hoop niet dat ze hier ook zoiets doen.

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Review: Arctic Monkeys - Humbug | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>