Video’s: Battles speelt nieuwe nummers live

Ruim twee jaar na het nog altijd ferm overeind staande Mirrored, zijn er weer tekenen van leven van ‘mathrockband’ Battles te bespeuren. Aan het eind van de zomer is de band de studio ingegaan om nieuwe nummers op te nemen, vaak slechts op basis van een eenvoudige loop van bandbrein Tyondai Braxton – die ook net nog intrigerende soloplaat Central Market heeft uitgebracht -. Enkele van de nieuwe tracks zijn al klaar; ruim een maand geleden speelde de band een en ander live op het twintigste verjaardagsfeestje van label Warp in New York. Dit soort complexere muziek heeft tijd nodig om goed in te werken, maar op het eerste gehoor doet Battles nu meer met maffe orgel-, gitaar- en zangmelodieën, en iets minder met de meest ingewikkelde ritmische breaks.

Qua knap door elkaar kronkelende, repetitieve gitaarriedels is vooral het nummer met werktitel SDICT een waar nieuw Battles-kunststukje. De nieuwe nummers zijn half december ongetwijfeld ook live in Den Haag te horen, als Battles optreedt tijdens het experimentele State-X New Forms-festival. Onderstaande video’s werden aangetroffen via leuk weblog We Listen For You.

Battles – Sanford and Son

Battles – Sweetie and Shag

Battles – SDICT

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>