‘Nieuw Arcade Fire-album uit in mei 2010′

U staat te springen om meer te weten over het volgend jaar verwachte derde album van Arcade Fire? Dat kan, want zowel het Amerikaanse Billboard als de BBC melden een en ander. Bronnen melden aan Billboard dat de Canadese band rond Win Butler en Régine Chassagne haar nieuwe plaat in mei 2010 uit zou brengen, precies op tijd om tal van Noord-Amerikaanse festivals in de vroege zomer te kunnen headlinen. Het is kortom nog wachten op een titel en een releasedatum. De BBC weet dan weer dat Arcade Fire al een half jaartje zou werken aan de nieuwe plaat met als producer Markus Dravs. Die werkte al mee aan de opnames van Neon Bible en produceerde onlangs het geweldige Mumford & Sons-debuut Sigh No More. Ook werkte hij eerder met Björk en Coldplay.

Markus Mumford zelf heeft dat overigens verklapt: “Geen idee of ik het al mag zeggen, maar onze producer Markus Dravs werkt nu al maanden samen met Arcade Fire voor hun derde album.” Volgens deze jonge Brit zou Dravs de nieuwe nummers al hebben omschreven als ‘beter’.

Volgens Billboard komt er voor mei al een eerste single uit van de band. Het zal mij benieuwen of Arcade Fire de nieuwe release met weer iets leuks mysterieus kan omgeven zoals dat met Neon Bible begin 2007 lukte (vreemde websites, aanwijzingen). Intussen is debuut Funeral uit 2004 alom aanwezig in de hoogste regionen in tal van decenniumlijsten van muziekmagazines in Europa, Engeland en Noord-Amerika. In Nederland is het album uitgeroepen tot de op een na beste van de jaren ’00, slechts voorgegaan door The Strokes.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “‘Nieuw Arcade Fire-album uit in mei 2010′

  1. Pingback: Nieuwe Arcade Fire toch in tweede helft 2010 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>