Snoepje van de Week? – Sleigh Bells

Sleigh BellsWat Eurosonic is in Groningen, is de muziekconferentie CMJ heel kort door de bocht gesteld voor New York, jaarlijks in oktober. Een van de Amerikaanse revelaties van de afgelopen editie: duo Sleigh Bells gevestigd in Brooklyn, bestaande uit elektronica-producer Derek Miller met een hardcore-achtergrond en zangeres Alexis Krauss. Ze ontmoetten elkaar in het restaurant waar Miller werkte, zo wil het verhaal. Hij was op zoek naar een zangeres, klant Alexix bleek in een bandje te hebben gezeten en had wel oren naar een nieuw project. En zo werd een behoorlijk oorverdovend nieuw bandje genaamd Sleigh Bells geboren. De muziek? Die klinkt als alles behalve schattig rinkelende arresleebelletjes.

Sleigh Bells produceert met vrij eenvoudige middelen een lekkere botsing tussen, rauwe overstuurde beats, gitaren en elektronica van Miller en de zoete, zeer poppy zangmelodieën van Krauss, gegoten in erg sterke popliedjes. Na enkele singles die opvielen in de Amerikaanse blogosfeer (oa. Crown On The Ground), is deze week debuut Treats uit in de VS uit op N.E.E.T., het label van M.I.A.

Het geweldige aan deze harde, bij vlagen overdonderende plaat van een dik half uur: zonder de schurende grafherrie in tracks als de geweldige single Crown On The Ground, het met punky gitaren versierde Infinite Guitars, overstuurde, zwaar poppy r ‘n b-track Run The Heart of het woest om zich heen maaiende Straight A’s, maakte Sleigh Bells op maat gesneden hits voor de charts.

Gelukkig giet de band haar liedjes daarvoor in veel te hevig gescheurde jasjes. U wilt een vergelijking? Laten we het alweer wat kort door de bocht op een superrauwe versie van The Ting Tings houden, maar dan met cirkelzagen in handen en veel betere liedjes bovendien.

Na de eerste succesjes in de VS mag Sleigh Bells dit voorjaar al de oversteek maken naar Europa. Zo is het duo komend weekeinde een van de verplichte nummers op het Haagse Walk The Line-festival, op vrijdagavond 14 mei. Meer Nederlandse optredens volgen enkele weken later:

29 mei: Rotown, Rotterdam
30 mei: Merleyn, Nijmegen
01 juni: Paradiso, Amsterdam

En hierna? Hier zou toch op z’n minst ook een flinke Lowlands-tent van uit z’n plaat moeten kunnen gaan… Oordeel zelf: Treats is een week lang via een stream te horen bij NPR.

Sleigh Bells – Infinity Guitars (live)

Sleigh Bells – Crown On The Ground (live)

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Snoepje van de Week? – Sleigh Bells

  1. Tom

    Ja present in Nijmegen! Wat een fijne nieuwe band!

      /   Reply  / 
  2. johnny

    jah ik ben er ook al vast kapot van! meer van dit.

      /   Reply  / 
    1. johnny

      en in ‘rill rill’ hoor ik gewoon een stukje sampletje van funkadelic terug. nice..

        /   Reply  / 
  3. Rob(V)

    Sterke nummers inderdaad en het klinkt live ook erg sterk. Wel een typisch Pitchfork-bandje: hun plaat krijgt zelfs een zelfde (hoge) waardering als “High Violet” van The National. En dát vind ik nu weer iets te veel eer.
    In ieder geval maar even een plekje in de agenda vrijmaken voor weer een avondje Rotown!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Walk The Line, vrijdag: festival nog op zoek naar de juiste vorm | Alternative

  5. Pingback: Winnen: kaarten voor Sleigh Bells in A’dam of R’dam! | Alternative

  6. Pingback: In Première: Sleigh Bells – Infinity Guitars + nieuwe NL shows | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>