Vrijdagavondse Deuntjes: BigBee of the Whitetree

 

 

Niet Voor Dovemansoren: Vrijdagavondse Deuntjes

Bigbee of the Whitetree

Beautiful

 

 

 

 

 

YES! De zon schijnt weer. Alsof het nooit winter is geweest, alsof we niet allemaal stiekem al 1 keer onze kachels aan hadden en alsof alle blote huid die eindelijk weer te zien is nooit grijs geworden was van die ellenlange grauwheid. Iedereen is buiten, lijkt wel vrij te zijn van werk en glimlachend door de straten te fietsen.

Dit nummer is voor op de fiets, keihard trappen, wind in je haren en hardop lachen. We willen namelijk helemaal niet dat het avond wordt; iedereen is bang voor het donker, voor de realisatie dat je geen trui bij je hebt en dat je toch echt kippenvel krijgt van die nachtelijke wind. Vanavond dus geen nummer om de nacht te vieren, we willen juist de dag vasthouden.

Fiets dus naar de Nieuwe Meer, ga als een gek takken verzamelen en bouw een kampvuur. Dit zal je warm houden op de Vrijdagavond. Zet dit nummer op ter begeleiding van je abstractie-momentje; het moment dat je op je rug gaat liggen met je ogen dicht en mijmert over de zin van het leven en de geur van de ganzen.

Dit nummer is gemaakt door echte hippies, het gaat ze dan ook om het vinden van inner peace en harmony. Het gaat vanavond dus niet om loslaten, vergeten, jezelf verliezen in de nacht; het gaat juist om aarden, de wereld opnieuw bekijken en dichter bij jezelf komen te staan. Dit nummer dus, om bijeen te kruipen bij een kampvuur en de interconnectedness van het universum te overpeinzen.

Beautiful (Peyote Version) is het eerste nummer van het komende album van BigBee of the Whitetree en gunt ons wat tijd voor zelfreflectie. Begeleid door een akoestische gitaar en wat simpele percussie wordt de zelfrealisatie en harmonie van het leven bezongen. Precies wat we nodig hebben voor deze vrijdagavond.

 

 

 

Tekst: Lotte de Groot

Download het nummer hier.

Volg de band hier.

Hier hun hele EP, Fairydust.
B*WT- Fairytale Dust EP by BigBee of the Whitetree

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>