The National annuleert optredens in Rusland en Oekraïne

Door de politieke en sociale onrust in Oekraïne, en vanwege de rol die Rusland daarin speelt, heeft The National er voor gekozen drie aankomende optredens in de twee Oost-Europese landen te annuleren.

Het gaat hierbij om drie shows in Moskou, St. Petersburg en Kiev die eind juli/begin augustus op het programma stonden. Via de Facebookpagina heeft de band laten weten dat ze hopen ‘dat ze in de toekomst alsnog kunnen komen en dat de huidige instabiliteit op een positieve, democratische en vreedzame manier wordt opgelost’.

De keuze van de band om niet naar Moskou en St. Petersburg te gaan lijkt vooral een morele, aangezien beide steden ver weg van de grens met Oekraïne liggen. Hiermee lijkt de band aan te willen geven op geen enkele manier geassocieerd te willen worden met de Russische bemoeienis in het conflict.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>