Rock Am Ring kiest deze week nieuwe locatie

Het is al even bekend dat Rock Am Ring wegens een (financieel) conflict met de eigenaren van de Nürburgring op zoek moet naar een andere locatie en sindsdien wordt er volop gespeculeerd waar een van Duitslands grootste festivals neer zal strijken. Deze week lijkt het tot een definitief besluit te gaan komen, waarbij Mönchengladbach de beste papieren heeft.

Organisator Marek Lieberberg geeft namelijk zelf de voorkeur aan JHQ Mönchengladbach, een voormalige Britse NAVO-basis die sinds vorig jaar weer in Duitse handen is. Gesteggel over contracten en andere voorwaarden heeft er echter toe geleid dat er nog steeds geen overeenkomst is tussen Rock Am Ring en de eigenaren van de legerbasis. Het festival heeft nu een ultimatum gesteld: als er deze week geen duidelijkheid komt wijkt het festival uit naar een alternatieve locatie.

Die alternatieve locatie is vliegveld Mendig, een kleine luchthaven die met een grote asfaltvlakte natuurlijk een goede locatie vormt voor een festival. Mendig krijgt de voorkeur van Rock Am Ring ‘volgers’ omdat het maar 35 kilometer bij de oude locatie vandaan ligt en goed bereikbaar is via twee Autobahnen.

Voor Nederlandse festivals zou Mönchengladbach beter uitkomen aangezien die plaats vlak over de grens bij Roermond ligt. In ieder geval moet Rock Am Ring het volgend jaar opnemen tegen Grüne Hölle, het festival dat in hetzelfde weekend (5-7 juni) voor het eerst plaats gaat vinden op de Nürburgring.

Update 19-09

Inmiddels is duidelijk geworden dat Mendig de nieuwe locatie wordt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>