‘Het nieuwe album van Radiohead verschijnt nog deze maand’

thom yorke

Foto: anyonlinyr

In 2011 verscheen met The King Of Limbs het laatste Radiohead-plaat en sindsdien is het speculeren over een opvolger. Inmiddels is duidelijk dat de kans wel heel groot is dat die nieuwe plaat er dit jaar gaat komen, maar misschien komt hij nog wel sneller dan verwacht.

Fans van de band op Reddit hebben namelijk ontdekt dat Radiohead in oktober vorig jaar het bedrijf Dawn Chorus LLP heeft opgericht. Dit lijkt niet zoveel te betekenen, behalve als je weet dat de band voor haar vorige twee albums ook bedrijven oprichtte om de boel te distribueren. Voor In Rainbows was dat Xurbia Xendless Ltd., dat drie maanden voor de release van de plaat werd opgericht, terwijl de band drie maanden voor The King Of Limbs Ticker Tape Ltd. startte.

Een snelle rekensom leert dan dat een nieuwe Radiohead-album deze maand wel eens het licht zou kunnen zien, als het patroon van de vorige releases wordt aangehouden in ieder geval.

Er is overigens nog iets dat het bedrijf aan de band linkt: in 2009 werd Thom Yorke gevraagd wat hij het beste nieuwe nummer vond waar hij op dat moment mee bezig was. Het antwoord was ‘Dawn Chorus’.

Radiohead bracht onlangs ‘Spectre’ uit, dat de band voor de gelijknamige Bondfilm heeft gemaakt. Beluister dat nummer hier:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Het nieuwe album van Radiohead verschijnt nog deze maand’

  1. Raymond

    De maand is voorbij. Waar kan ik het album kopen…?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>