Poppodium biedt excuses aan voor slecht concert

Audio BulleysHoe bont moet je het als band maken dat het bestuur van de zaal waarin je hebt gespeeld een excuusbrief schrijft aan de bezoekers? Geen idee hoe bagger de (zo te lezen erg korte) show van Audio Bulley's afgelopen zaterdag 13 oktober geweest is, maar de Eindhovense Effenaar voelt zich geroepen om op de website verontschuldigingen aan te bieden voor de wanvertoning. Zo slecht was het blijkbaar.

Ik heb de Audio Bulleys twee keer gezien en kan me er alles bij
voorstellen, het is altijd een magere liveact geweest, maar het
'concert' van dinsdag heeft alles geslagen, als we onderstaande brief
mogen geloven.

Beste mensen,

Naar het publiek te oordelen én op basis van wat we zelf van de ‘show' vonden, kunnen we niets anders dan concluderen dat het optreden van de Audio Bullys op 13 oktober jl. in de Effenaar vér beneden peil was. Op alle fronten.

Ten eerste begon de show te laat. Reden daarvoor was dat de band exact op het ‘showtime' tijdstip (21.30 uur) in de Effenaar aankwam. Met veel pijn en moeite heeft de Effenaar crew ze vervolgens binnen een half uurtje het podium weten op te krijgen. En dan het zeer korte optreden. De bandleden hielden het na een krap uurtje voor gezien. Van de Effenaar hadden ze gerust nog een uur aan hun performance vast mogen plakken. Maar ja, je kunt de heren slechts aan hun capuchons weer het podium opsleuren… En dan de kwaliteit van het optreden zelf. Die was natuurlijk verre van goed te noemen. Slecht zelfs. Nu is de Effenaar niet verantwoordelijk voor de prestatie die artiesten neerzetten. Redelijkerwijs wordt een prestatie naar behoren verwacht als een artiest van een bepaald kaliber wordt geboekt. Het begrip ‘naar behoren' is echter relatief en de band kan hierop dan ook niet keihard afgerekend worden. Een en ander zal echter vanuit de Effenaar zéker worden kortgesloten met het tourmanagement en het boekingskantoor. Wellicht volgt later nog een verklaring van de band op onze website, maar reken daar niet al te hard op…

Ondanks het feit dat de Effenaar als organisatie weinig valt aan te rekenen, willen we toch onze oprechte excuses aanbieden aan de mensen die afgelopen zaterdag ontevreden huiswaarts zijn gekeerd. Eens te meer omdat de concerten en dance avonden die we programmeren normaliter altijd van een kwalitatief hoog niveau zijn.

Ondanks deze mindere ervaring hopen we de teleurgestelde AB bezoekers in de toekomst toch nog terug te zien in de Effenaar, bij een programma dat ongetwijfeld wél een glimlach op het gezicht zal toveren!

Met nogmaals onze welgemeende excuses,

Vriendelijke groeten,

Patrick Clerkx
Hoofd Marketing en PR

Was jij erbij? En was het erg? Zou het duo zich nog eens in de lage landen vertolen? Doe uw verhaal in de comments!

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Poppodium biedt excuses aan voor slecht concert

  1. Harry

    Dat het allemaal veel te kort was klopt, maar was het echt zo slecht? Ik heb wel genoten (sober nog wel! ;) )

      /   Reply  / 
  2. malle pietje

    Ik zit nog steeds te wachten op een excuus van Paradiso voor de wanvertoning die vorige week door Bad Brains tentoon werd gespreid.

      /   Reply  / 
  3. Joris

    Prima plek om door te praten over slechte concerten, lijkt me zo! Ik heb de laatste tijd weinig hemeltergends gezien, geloof ik.

      /   Reply  / 
  4. Hans

    Air Traffic twee weken geleden in Paradiso was ook erg kort, maar toch goeie kwaliteit.

      /   Reply  / 
  5. Sven

    Jammer dat je beneden bij Air Traffic was, want boven waren de RX-Bandits echt geniaal en lang te horen.

      /   Reply  / 
  6. Hans

    Ik heb daar heel even gestaan en wilde wel langer blijven, maar ik was met mensen die weg wilden. Dus inderdaad jammer.

      /   Reply  / 
  7. Elle Vinvis Him Selfish

    Al die stonende bands die overdonderd zijn door de sterkte van de hashies en daarom tergend door hun set gaan dát is altijd stront vervelend. Of hip-hop acts die 3 kwartier niets anders doen dan de geheide riedel om en om te herhalen, say, ho ho.
    Know what i’m sayin’?

      /   Reply  / 
  8. Elle Vinvis Him Selfish

    Volgens de Volkskrant van zaterdag bakte Nouvelle Vague er helemaal niets van in de Melkweg.
    En je vraagt je af hoe Amy Winehouse staat genoteerd bij de bookmakers over het al dan wel of niet doorgaan van haar concert in HMH?
    Ik geloof dat ik wel begrijp waarom Mojo dichter tegen de platenmaatschappijen aan wil gaan schurken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>