Iron & Wine doet Amsterdam aan

Sam Beam (Iron & Wine)Met het nieuwe, derde album The Shepherd's Dog begint Iron & Wine ook eindelijk in deze contreien op te vallen. En dat is volslagen terecht: de sfeervolle americana die de immer bebaarde Sam Beam op zijn nieuwste plaat laat horen, klinkt kleurrijker en sfeervoller dan ooit. Het rijkere geluid is mede te danken aan Joey Burns en Paul Niehaus van Calexico die aan het album meewerkten. Zijn debuut The Creek Drank The Cradle nam Beam nog in zijn eentje op. Hoe Iron & Wine live uitpakt, is op 27 januari 2008 te zien en te horen in de Amsterdamse Paradiso.

De pracht van Iron & Wine en met name The Shepherd's Dog ontdekken, kan wel wat inspanning vereisen, maar daar is tot eind januari tijd genoeg voor. Ogenschijnlijk voortkabbelende songs blijken namelijk mooie, zeer gelaagde arrangementen te hebben, terwijl de fluisterzang van Beam je steeds meer bij de lurven grijpt. Prachtplaat!

De voorverkoop van het Paradiso-concert begint op zaterdag 3 november, kaarten kosten 14 euro. Is u aanwezig?

Laat je je verrassen, dan komt er vast een nummer voorbij dat je toch kent: Beam nam ooit een cover op van Postal Service-hitje Such Great Heights, dat live ook geregeld voorbijkomt en is gebruikt in de soundtrack van de film Garden State.

Iron & Wine – Naked As We Came (live)

Iron & Wine – Such Great Heights

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>