Lyrische reacties op Led Zeppelin reünie concert (video’s)

Led Zeppelin in Londen , 10/12/'07Niks dan lyrische commentaren in de pers over het reünie-concert van Led Zeppelin van maandagavond 10 december, de show waar zo'n 20.000 bezoekers bij waren en waar naar schatting negen miljoen mensen uit de hele wereld bij wilden zijn. Dat de show door een gebroken vinger van gitarist Jimmy Page nog twee weken werd verzet, kon blijkbaarn niemand deren. Led Zeppelin stond maandagavond echt weer op het podium in een uitzinnige O2 Arena in Londen en speelde naar verluidt een show vol bezieling en gedrevenheid met 16 klassieke songs.

Dus ontbraken Whole Lotta Love, Dazed And Confused, The Song Remains The Same en natuurlijk Stairway To Heaven niet. Zowel OOR en zeker NME geven uitgebreide beschrijvingen van de show door Robert Plant, Jimmy Page, bassist John Paul Jones en drummer Jason Bonham, zoon van de oorspronkelijke drummer John Bonham. Ze hielden het benefietconcert ter ere van Ahmet Ertegun, oprichter van Atlantic Records, die vorig jaar overleed.

Het concert begon met oude beelden van Led Zeppelin tijdens de eerste tour op het grote scherm achter de band, waarna het feest der herkenning direct begon met Good Times Bad Times, Ramble On en Black Dog. Naast de geijkte klassiekers waren er volgens NME ook verrassingen, bijvoorbeeld in de vorm van For Your Life van het album Presence, dat Led Zeppelin nooit eerder live speelde. Na het spelen van Stairway To Heaven riep Robert Plant uit: "Ahmet, we did it!" Persbureau Reuters meldt dat de zanger meermaals een traantje wegpinkte op het podium.

Er waren naast duizenden zielsgelukkige 'gewone stervelingen' oko flink wat beroemdheden aanwezig waren bij het concert onder wie Paul McCartney, Dave Grohl van de Foo Fighters, de Arctic Monkeys. Noel en Liam Gallagher (Oasis), David Gilmour, Lulu en Kate Moss. Mmm, die hebben ook vast allemaal 125 pond per ticket neergelegd…

Was jij er als niet-celebrity bij, dan lees ik hieronder graag jouw verslag in de reacties!

De volledige setlist:
'Good Times Bad Times'
'Ramble On'
'Black Dog'
'In My Time Of Dying'
'For Your Life'
'Trampled Under Foot'
'Nobody's Fault But Mine'
'No Quarter'
'Since I've Been Loving You'
'Dazed And Confused'
'Stairway To Heaven'
'The Song Remains The Same'
'Misty Mountain Hop'
'Kashmir'
'Whole Lotta Love'
'Rock And Roll'

En dan is nu natuurlijk de vraag: blijft het hierbij of blijken de aanhoudende geruchten over een nieuwe wereldtournee van Led Zeppelin straks toch waar te zijn? Met de enorme vraag naar tickets voor deze ene show lijken miljoenen bezoekers voor zo'n (lucratieve!) tournee eenvoudig gegarandeerd. Zit jij er op te wachten, Led Zeppelin met een grootse show in Nederland?

Fragmentje Black Dog, zeer fraai en gelikt geschoten, laat de live-dvd maar komen…

Stairway To Heaven

Lees ook:
- Reünieconcert Led Zeppelin uitgesteld: Jimmy Page breekt vinger
- Led Zeppelin is still alive!
- Reünie Led Zeppelin: één concert in Londen
- 'Reünie-concert Led Zeppelin in de herfst'
- Houdt nu ook Led Zeppelin een reunie??? (met video's)
- Oudgedienden recyclen: nieuwe verzamelaar Led Zeppelin

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Lyrische reacties op Led Zeppelin reünie concert (video’s)

  1. Magnus

    Ik wilde er gisteren al bij zijn, maar was niet één van de gelukkigen. Las wel dat een Amsterdamse student twee kaarten had bemachtigd, waarvan hij er één voor 3000 pond (of euro’s) had doorverkocht. Hij hield dus nog geld over aan dit optreden … grrrrrrrr !

      /   Reply  / 
  2. DESMIT THIERRY

    Ik heb het concert van Led zeppelin meegemaakt en het was subliem , als Rolling stonesfan in hart en nieren dacht ik dat de stones de grootste rock band is mar deze kan je er zeker bij voegen , ik heb veel geld betaald maar wanneer het weer zou voordoen doe ik het terug , ik kan er uren over vertellen en krijg er terug kippenvel van , ik zal er over stoppen wand moed mij nu klaar stomen om naar Bruce springsteen te gaan . Grt. Thierry Desmit

      /   Reply  / 
  3. Ron

    Ik was een van de gelukkigen bij de loting en was er dus gewoon bij en stond op 10 meter van het podium en kon Jimmy Page in de ogen kijken. Het concert was echt geweldig. Eén brok energie van met name Page en Bonham die er echt voor wilden gaan. Plant had iets van 3 nummers nodig om in de flow te komen maar toen was ook hij los. Ook Marilyn Manson, Brian May en Chad Smith (Chili Peppers) die een meter of 10 verderop zaten klapten hun handen stuk!

      /   Reply  / 
  4. Mangus

    Die gasten waren ooit zoooooo goed dat ze ook nu nog wegkomen met wat ze doen, ze zijn geen schim van wat ze waren…echt.

      /   Reply  / 
  5. Enrico

    ik was er samen met mijn maatje zonder kaartje. Het is ons gelukt om een zwakee plek te vinden in de security. We hebben het als echte Zeppelinfan mogen meemaken. Het was duidelijk dat Page de show stal.Ze waren absoluut beter als eind jaren zeventig/1980 en gezien de reacties van alle mensen die er echt geweest zijn is iedereen unaniem: wie kan dit overtreffen? Toon aangevende kranten vulden hun kolommen met alleen maar lof. Reunie van de Police mag niet eens in de schaduw staan en Page heeft in zijn gebroken vinger meer charisma dan alle andere gitaristen van deze tijd. Ik kan niet wachten tot het volgende optreden volgend jaar in Bercy te Parijs. Meerdere zullen volgen……

      /   Reply  / 
  6. Eddy De Saedeleer

    Ik kan niet zeggen hoe blij ik ben dat Jimi Page over een losliggende tegel in zijn tuin is gestruikeld….
    Door dit euvel heb ik alsnog een vrijgekomen ticket in de loterij gekregen….
    Een staanplaats….en wat voor een…eerste rij. Het leek alsof ik bij deze gasten in de huiskamer stond…
    Heel wat anders dan in 1975 in Vorst Nationaal in Brussel.
    Dit was het beste wat we ooit konden krijgen… steengoede muzikanten, met een goede selectie uit hun repertoire.
    No Quarter en Kashmir, en de gekende hits, maar ook Trampled under foot.
    Mijn droom is altijd geweest…ooit eens op een concer§t staan, wat begint op de tonen van Good Times Bad Times. En het gebeurde…In the days of my youth….
    PS… ik heb mijn ticket gekregen via gewone loting… ik ben gewoon naar londen gegaan…ongeveer 1,5 uur aangeschoven voor mijn ticket, wat niets is…’s avonds lekker gegeten in nhet hardrock cafe… maandagmorg het Abbey Road pad gefotografeerd…in Hyde Park aan de Serpentine een goede koffie gedronken; naar het hotel gegaan, en rond half vijf de metro genomen naar North Greenwich. Een uurtje aangeschoven, en ik stond voor het podium….na het concert, binnen de 10 minuten in de metro ( en een zitplaats!!!!). Om 10 voor twaalf was ik terug in de buurt van Victoria Station bij mijn hotel, amper een haluurtje na het concert.

    Dit alles lijkt een droom, maar geloof mij… ik ben kjlaarwakker…en oh ja nog even geintervieuwd door de Canadese TV, maar dzat heb ik via het nhe§t nog niet teruggevonden…

      /   Reply  / 
  7. Fred

    Ook ik was een van de 18.000 gelukkigen die getuige mocht zijn van hèt concert, op ca. 20 meter van het podium. In 1969 zag ik Led Zep voor het eerst en was toen net zo ‘flabbergasted’ als vorige week in Londen. Inderdaad een geweldig concert van mijn ‘all time favourite band’, dat naarmate de avond vorderde steeds beter werd. Voor geïnteresseerden: een uitgebreid persoonlijk verslag mèt foto’s staat over drie blogs uitgesmeerd op mijn weblog ‘De Cultuurbarbaar’ (http://fredgonn.web-log.nl/)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>