Frank Black speelt bij Herman Brood’s standbeeld en graf

Frank BlackNu Frank Black/Black Francis met zijn jongste soloplaat Bluefinger een heus eerbetoon heeft gebracht aan neerland's enige echte rock 'n roll junkie Herman Brood, komt de Pixies-voorman eind deze maand enkele speciale, bijzonder intieme optredens geven in Nederland, op bijzondere locaties. Met als hoogtepunt op papier een optreden bij het standbeeld van Herman Brood, midden in diens geboortestad, Zwolle.

Daarnaast geeft Black Francis, zoals we de brulboei in deze hoedanigheid moeten noemen, in de avonduren concerten in de Amsterdamse Melkweg, Doornroosje in Nijmegen en uiteraard Hedon in Zwolle. Voorafgaand aan ieder concert zal Black eerder op dag, rond 17.00 uur, in z'n eentje een aantal nummers spelen op een van de locaties in deze steden. Na afloop van elk optreden gaat hij naar een café in de buurt (de ‘hangout').

Wellicht dat daar ook nog wat nummers te verwachten zijn, dat zou betekenen dat de man op papier negen optredens in drie dagen geeft. Al zullen deze optredens op locatie natuurlijk nooit zo lang duren als de clubshows later op de avond.

Dit zijn de data en de locaties, rond 17.00 uur gratis te bezoeken:

Woensdag 27 februari, Amsterdam
Optreden: At Herman's Grave (Amsteldijk 273)
Hangout: Le Pot au Feu (Damrak)

 

Donderdag 28 feburari – Nijmegen
Optreden: Het Valkhof Museum (Kelfkensbos 59)
Hangout: Cafe de Plak

 

Vrijdag 29 februari – Zwolle
Optreden: Standbeeld van Herman Brood
Hangout: op dit moment nog niet bekend

Black Francis – Bluefinger (live)

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Frank Black speelt bij Herman Brood’s standbeeld en graf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>