Jon Spencer Blues Explosion komt naar de Melkweg

Jon Spencer (Blues Explosion)In deze fase van zijn muziekcarrière  rock 'n roll-man van het zuiverste water Jon Spencer een beetje zoekende. Vorige week was hij nog in het land te zien met zijn knetterende rockabilly 'n roll-combo Heavy Trash, onder meer gemeen goed op Werfpop in Leiden. En een paar jaar terug verloor zijn band Jon Spencer Blues Explosion opeens zijn eigen naam: laatste JSBX-album Damage van dik twee jaar terug kwam simpelweg uit onder de naam Blues Explosion. Maar zie: op de concertagenda van de Amsterdamse Melkweg draagt een van mijn favoriete bands aller tijden en sowieso het coolste trio ooir weer de oude vertrouwde naam Jon Spencer Blues Explosion. Yeah!

Die naam was toch wat bekender onder het grotere publiek dan het kortere Blues Explosion. Of de live-terugkeer ook een nieuw album betekent, is nog niet duidelijk. Vorig jaar verscheen nog wel de collectie hondsrauwe oude singles en b-kantjes uit begin jaren negentig op de cd Jukebox Explosion.

Hoe dan ook staat The Jon Spencer Blues Explosion, ofwel Jon Spencer, gitarist Judah Bauer en loeistrakke menselijke heimachine Russel Simmons op zaterdag 30 augustus in de Melkweg. En als dat toch net op de dag van Festival De Beschaving in Utrecht is…., is er nog een plek in één van de tenten vrij?

Want de licht onvlambare mix van blues, soul, funk hiphop en rauwe rock 'n roll zónder bas van Jon Spencer en Co. is zeker op festivals na al die jaren nog steeds een smaakmaker van jewelste. Zeker als Spencer om de haverklap op de heerlijkste manier zijn 'Yeeaah!!' en "Blluueeess Exxploossion!!!" Maar vergeet niet zijn belangrijkse credo van Talk About The Blues, te horen op album Acme: "I do not play no blues. I play rock 'n roll!"

Uw zondagmiddag-opkikker:

Jon Spencer Blues Explosion – Wail!

Jon Spencer Blues Explosion – She Said

Jon Spencer Blues Explosion live

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>