Primal Scream geeft eenmalig concert in Paradiso Amsterdam

Bobby Gillespie (Primal Scream)Goed, op het negende, zeer wisselvallige Primal Scream-album Beautiful Future vraag je je op de zwakste momenten af waar de legendarische Schotse band in vredesnaam mee bezig is. Maar soit: een kans om de Schotse band eens live aan het werk te zien in Nederland, dien je met beide voorpoten aan te grijpen. Want dat gebeurt niet ieder jaar. Dus is het op naar Paradiso in Amsterdam op woensdag 24 september, als Primal Scream daar een eenmalig, most likely oorverdovend optreden geeft. 

Primal Scream bestaat inmiddels ruim 25 jaar en brak in 1992 pas echt door dankzij de hit Loaded en het album Screamadelica, waarop rock en dance een dolgelukkig huwelijk aangingen.

Primal Sream werd in 1982 opgericht door Bobbie Gillespie en Jim Beattie in het Schotse Glasgow. Gillespie was toen nog de drummer bij The Jesus and Mary Chain, Primal Scream was zijn bijproject en bedoeld als poppiër tegenhanger van het grimmigere The Jesus and Mary Chain. Toen Gillespie besloot te stoppen met drummen en zich volledig richtte op Primal Scream begon het pas echt te lopen voor de band.

Na Screamadelica maakte Primal Scream aan het begin van de 21ste eeuw de meeste indruk met de snoeiharde electro meets rock meets punk-albums XTRMNTR en Evil Heat.

De voorverkoop van het concert in Paradiso op 24 september begint op zaterdagochtend 26 juli om 10.00 uur. Kaarten kosten 30 euro, exclusief servicekosten en lidmaatschap.

Primal Scream – Loaded

Lees ook:
- Primal Scream schenkt gratis download + nieuwe video
- Primal Scream heeft een mooie toekomst voor zich…

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Primal Scream geeft eenmalig concert in Paradiso Amsterdam

  1. Blaurey

    I’m attending!

      /   Reply  / 
  2. GLO

    I’m hesitating

      /   Reply  / 
  3. joost

    ik ben er zeker bij!

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Poging twee: Primal Scream geeft concert in Paradiso | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>