Pitchfork in de ban van Björk’s Volta

BjörkKijk je ook zo ontzettend uit naar de nieuwe cd van Björk? Dan ben je niet de enige: de Amerikaanse website Pitchfork Media publiceert vanaf twee maanden voor de verschijning van Volta op 7 mei uitgebreide interviews met de IJslandse zangeres, waarin ze tot in detail vertelt over de totstandkoming van de plaat. De eerste aflevering gaat in het bijzonder over de gebruikte ritmes op Volta.

Björk vertelt onder meer hoe de elektronische ritmes voor de nieuwe plaat pas als laatste werden bedacht. Dit terwijl ze op voorgangers Vespertine en Homogenic het startpunt waren van de verdere ontwikkeling van de muziek. Zelfs op enkele tracks op Medulla was dit het geval, ook al was deze plaat volledig gefocust op de menselijke stem. Daarnaast kun je lezen hoe de tsunami van 26 december 2004 haar heeft beïnvloed op Volta, na een verblijf in delen van Indonesië waar als gevolg van de zeebeving de meeste slachtoffers waren gevallen. "And I'd be lying if I didn't say it was some sort of reaction to the state of the world today", vertelt de zangeres.

Je leest het hele artikel van Pitchfork alhier. Meer delen van het interview volgen de komende weken op de website.

Lees ook:
- Björk brengt nieuw album Volta toch al uit in mei

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>