Björk brengt nieuw album Volta toch al uit in mei

Björk tijdens de eenmalige reünie met haar vroegere band The Sugarcubes van vorig jaarOok wel eens aardig: een veel eerdere albumrelease dan verwacht. De zesde cd van zangeres Björk hadden we 'ergens in de zomer' verwacht, maar bereikt ons nu al op 7 mei. De titel van de plaat is Volta en er komen tien nummers op te staan, waaronder duetten en samenwerkingen met Antony (zonder Johnsons), Brian Chippendale (Lightning Bolt), producer Timbaland, de Malinese ster Toumani Diabate en virtuoze drummer Chris Corsano. Pitchfork vermoedt dat we op deze opvolger van Medulla uit 2004 met een nogal eclectisch allegaartje te maken krijgen. Nog experimenteler dan die plaat? We horen het begin mei.

En wat is het fijn dat Björk deze release laat volgen door een flinke tournee. Vooralsnog staat ze als headliner op de programma's van grote festivals als het Engelse Glastonbury, Rock Werchter, het Deense Roskilde en Coachella bij Los Angeles, eind april al. Björk staat ook garant voor op  zijn minst bijzondere liveshows, nog iets om naar uit te kijken dus.

Lees ook:
- Onze favoriete IJslanders bivakkeren in de studio
- Björk, Beastie Boys, Bloc Party op Rock Werchter
- De reünie van The Sugarcubes in beeld en geluid

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Björk brengt nieuw album Volta toch al uit in mei

  1. Kniesoor

    Je bedoelt zeker malinese ster?

      /   Reply  / 
  2. Joris

    Jeps, dank voor de eindredactie in deze.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>