Metallica speelt op Pinkpop 2008

MetallicaMetallica speelt op Pinkpop 2008. De metalband der metalbands sluit op vrijdag 30 mei de eerste festivaldag af en zal twee uur spelen, weet gratis dagblad Metro te melden. Het is voor de eerste keer dat Metallica op Pinkpop zal optreden. Vorige week bevestigde Pinkpop al de komst van Rage Against The Machine en Foo Fighters. Ook al was Metallica reeds bevestigd voor Rock Am Ring/Rock Im Park dat een week later in Duitsland plaatsvindt, toch is de boeking van Metallica voor Pinkpop wat mij betreft best een verrassende.

Pinkpopbaas Jan Smeets heeft immers jaren geroepen geen grote stadionacts (meer) te willen die op zich zelf een vol Megaland in Landgraaf zouden kunnen trekken. In 2002 kwamen veel bezoekers speciaal voor afsluiter Rammstein, waardoor ze zich de rest van de dag nauwelijks op het festival lieten zien. Dat kwam wat Smeets betreft de sfeer niet ten goede. Twee jaar terug sloten weliswaar de Red Hot Chili Peppers Pinkpop af, maar die deden kort daarvoor pas voor het eerst een grote voetbalstadiontournee.

Hoe dan ook: Metallica is na twee uitverkochte Gelredome's de afgelopen zomers natuurlijk een megagrote naam die hele volksstammen trouwe fans op de been zal brengen richting Landgraaf, voor meteen een heel weekend Pinkpop of een enkele dag. Dat de band intussen al jaren schijnt te werken aan een nieuwe plaat na het lauw ontvangen St. Anger, maar liever ieder jaar weer tegen torenhoge bedragen de festivals opzoekt terwijl het viertal al een tijdje over de top heen is (metaalmoeheid?), het zij zo.

Inmiddels is ook bekend dat de voorverkoop op zaterdag 16 februari begint en dat weekendkaarten 129 euro gaan kosten. Daarvan gaan er 40.000 in de verkoop. Per dag zijn er 20.000 dagkaarten beschikbaar à 69 euro per stuk. Tijdens de traditionele persconferentie, op woensdag 13 februari 2008, maakt Jan Smeets de rest van het programma bekend. Zeker op zondag kunnen we een flinke stapel grote namen verwachten, belooft hij in Metro. We zijn benieuwd! Voor een groot publiek kan deze nu al solide rockprogrammering ongetwijfeld niet meer stuk.

Lezen: Pinkpop 2008 live-verslag: duizenden vuisten voor Metallica!

Metallica – Enter Sandman (live)

Lees ook:
- Rage Against The Machine en Foo Fighters op Pinkpop 2008

facebook share facebook share

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Metallica speelt op Pinkpop 2008

  1. Brianne

    Bah. Metallica én RATM is een beetje teveel van het goeie wat mij betreft! Ik ga naar Werchter, dat staat vast.

      /   Reply  / 
  2. Storm

    Allemaal ouwe school! Het lijkt wel Pinkpop Classic!

      /   Reply  / 
  3. Blaurey

    Ja, ik vind het ook niks hoor :( Okee, Foo Fighters gaf op Lowlands ooit voor mij een onvergetelijk optreden, maar ze stellen uiteindenlijk ‘artistiek’ niet heel veel voor…ook Rage Against the Machine was volgens mij alleen leuk als je jong was, op de middelbare school zat en ‘fuck the system’ wilde uitdragen. Vergane glorie (voorzover er al glorie was voor die waardeloze herrie maar dat is een kwestie van smaak). En nu dan Metallica. Ja inderdaad. Breng eerst maar een goeie plaat uit! En 129 euro!! :O Dat is 30 euro duurder dan twee jaar geleden! 2006 is wat mij betreft de laatste goeie Pinkpop.

      /   Reply  / 
  4. maarten

    Dat je Pinkpopkaartje 30 eurie duurder is, lijkt me niet verwonderlijk. Naar verluidt vraagt Metallica ruim een miljoen om te komen spelen…

      /   Reply  / 
  5. Kleef

    Dat er nu toch een grote stadionact staat, kan te maken hebben met het feit dat de vrijdag nu voor de meeste mensen een gewone werkdag is. Met een grote naam op de affiche zullen meer mensen toch nog de moeite nemen om naar Limburg af te reizen.

      /   Reply  / 
  6. Ron

    Geloof mij maar dat Metallica ook dit jaar weer op Werchter staat, zeker als het nieuwe album uitkomt. En het zal mij niets verbazen als ook RATM er staat.
    De kaarten voor Werchter zijn ook aan de prijzige kant, maarja dan zijn het ook 4 dagen!

      /   Reply  / 
  7. Ron

    @Blaurey:

    Om nieuwe opkomende bands te zien moet je ook niet op Pinkpop zijn, daarvoor kun je het beste naar Pukkelpop, een erg mooi festival.

      /   Reply  / 
  8. Blaurey

    @ Ron:

    Ik hoef niet persé nieuwe opkomende bands te zien, die zie ik liever op de poppodia. Maar van de ‘gevestigde’ bands verwacht ik wat uniekers: zoals dEUS, Morrissey en wat te denken van The Flaming Lips in 2006. Waar waren de artiesten van dat unieke formaat in 2007? Dit jaar verwacht ik ze ook niet…

    @ maarten:

    Red Hot Chili Peppers vroeg in 2006 ook een dergelijk bedrag voor zover ik weet hoor…

      /   Reply  / 
  9. Brianne

    @ blaurey

    RHCP vroegen 8 ton.

      /   Reply  / 
  10. Julia

    Ben ik degene die echt in de wolken is met de tot nu toe bekende namen ? Echt, ik ben super blij !

      /   Reply  / 
  11. René

    ik ben ook blij met de namen … we mogen trots zijn dat zulke artiesten hier komen

      /   Reply  / 
  12. yannic

    trots? hahaha sorry hoor maar alle grote bands komen ook naar belgie vuile nationalist :) ;) kidding

      /   Reply  / 
  13. Hetfield(H)

    Ik vind t ook echt supervet! Metallica afgelopen jaar 2 keer gezien. Niks gespeeld van st. anger en dat vind ik helemaal niet erg. T was echt geweldig, nou rage against the machine ernog bij en mijn pinkpop is geslaagd!

    Maarre denk idd dat Rage against the machine ook op werchter staat, metallica voor de 6e of 7e wordt wel erg veel van t goeie..ik zou t niet erg vinden maar er zijn vast genoeg mensen die dat een minder goed idee vinden…

      /   Reply  / 
  14. Jesper

    Ik vindt het echt geweldig dat Metallica naar pinkpop komt! Ik weet wel niet zeker of ik er daadwerkelijk naar toe ga. Ik ben een heel erg grote fan van Metallica, alleen dat ze maar 2 uur spelen is wel jammer.

    Ik weet dat het zker de moeite waard is om te komen, maar ik kan natuurlijk niet voor 2 uur daarheen gaan :)

    Ik had zelf echt niet verwacht dat Metallica zou optreden op pinkpop. Het is de populairste Metal band allertijden. Ze komen daar ook spelen voor een erg hoog bedrag, maarja wat verwacht je anders van zo’n band.

      /   Reply  / 
  15. knertje

    @jesper

    Hoe kan je in godensnaam zeggen:”jammer dat ze maar 2 uur spelen”!!! Weet je hoe lang dat is voor festival begrippen!! Een normaal concert van ze is ook niet veel langer hoor. Verder ben ik erg blij met zulke bands voor maar 129eu. 3 dagen super bands…..

      /   Reply  / 
  16. Jasperr

    Niet drammen, gewoon übervette line-up. Ik ben daar die drie dagen, dat is zeker.

      /   Reply  / 
  17. Xander

    Metallica heerst en al hadden ze een down periode dat zegt niet dat ze bagger zijn ze hebben de hgeniaalste muziek ter wereld op aarde gezet kijk eerst is naar de master en killemall en ride the lightning. Je hebt echt geen smaak als je dat slecht vind. Iedereen heeft wel eens een slechte periode. Maar wat die jongens op de wereld hebben gezet is geniaal. Doe jij het maar eens

      /   Reply  / 
  18. Buttface

    INDERDAAD!! Ik ga naar pinkpop, en voor metallica!! Ze zij en zullen altijd de beste metalband zijn. Ook zijn ze de beste live band die je ooit zult zien. Ze hebben de meeste prachtige nummers gemaakt, dat kun je van de meeste nieuwe bands niet zeggen.

      /   Reply  / 
  19. Buttface

    JA ik ook!! ik bedoel: Metallica, the Foo Fighters, Rage Against The Machine allemaal op Pinkpop!!:D:D daar word je toch helemaal hyper van:D

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>