Voorverkoop Pinkpop gaat direct razendsnel

Dat zat er natuurlijk in met zulke headliners als Metallica, Foo Fighters en Rage Against The Machine, dat kaarten voor Pinkpop 2008 geliefd zouden zijn. Maar de snelheid waarmee de tickets sinds zaterdag- morgen over de toonbank gaan, heeft blijkbaar ook Pinkpop-directeur Jan Smeets flink verrast. "In een kwartier tijd werden er 10.000 tickets verkocht", zei hij in een uitzending van 3FM, volgens Fok.nl.

En dan liep door de start van de voorverkoop voor de concerten van R.E.M. en Mika in Amsterdam, waardoor de website ticketmaster.nl tijdelijk niet bereikbaar was. Volgens Smeets is er nog nooit zo'n run geweest op zijn festival en is er sprake van een record. Op dit moment zijn er nog driedagenkaarten en tickets voor alle dagen verkrijgbaar, maar je schijnt zowaar te moeten opschieten. Als de cijfers ons niet bedriegen zijn er 40.000 weekendtickets en 20.000 dagkaartjes per dag beschikbaar.

Engelse praktijken? Een Glastonbury met 125.000 bezoekers verkoopt iedere keer binnen een uurtje uit, zo ook het wat kleinere T In The Park in Schotland, dit weekend.

Andere publiekstrekkers voor Pinkpop zijn dit jaar onder meer Editors, Queens Of The Stone Age, Counting Crows en Kaiser Chiefs. Acht acts moeten nog bekend worden gemaakt: check hier de volledige line-up tot nu toe. Heb jij je Pinkpopkaartje voor vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni al in huis?

Lees ook:
- Onevenwichtig Pinkpop wil geen muzikale avonturiers

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Voorverkoop Pinkpop gaat direct razendsnel

  1. Chelsea

    Mijn kaartje is al binnen! XD

      /   Reply  / 
  2. pedaal

    kaarten voor pinkpop oa. via pedaal productions.

    1 dag karten 73 euro
    3 dagen kaarten (met camping) 133 euro

    de tickets worden gratis per post naar je opgestuurd

    meer info http://www.pedaal.nl

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Tief op met je spam!

      /   Reply  / 
  4. Bart

    Er zijn 50.000 weekend kaarten
    Zaterdag: 15.000 lossen kaarten
    Zondag+Maandag: 10.000 lossen kaarten

    Weekendkaart al binnen ^^

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>