Fields Of Rock 2008 gaat niet door

Dat is even onverwacht: liefhebbers van metal en hardere rock moeten het dit jaar toch zonder Fields Of Rock stellen. Het festival gaat dit jaar NIET DOOR, meldt de organisatie op haar website.  "Wegens het ontbreken van headliners en hierdoor tegenvallende kaartverkoop, gaat Fields of Rock 2008 helaas niet door. Deze moeilijke beslissing is uiteindelijk genomen, omdat het zowel financieel als creatief niet verantwoord is om door te gaan met deze editie van het Fields of Rock festival. Wij bieden hiervoor onze oprechte excuses aan, met name aan degenen die al een kaartje hadden gekocht voor deze editie."

Hoeveel kaarten er wel verkocht zijn met headliners als Judas Priest Motörhead en Sex Pistols, meldt het persbericht niet. Die paar liefhebbers die wel een kaart van 115 euro hadden gekocht, een lieve prijs voor deze belegen bands, kunnen die retourneren bij een voorverkoopadres van Ticket Service tot 1 juli.

Op Fields of Rock 2008 zouden over drie dagen ongeveer 35 bands optreden. Ook werd er dit jaar extra geïnvesteerd in de sfeer, aankleding en randprogrammering. Helaas bleven echter de belangrijke headliners, die de grote aantallen bezoekers trekken, uit omdat ze niet beschikbaar waren in het weekend van 20, 21 en 22 juni. Telkens bleek dat Fields of Rock (toch) niet in het tourschema van de grote bands paste. De beslissing om het festival niet door te laten gaan was dan ook eerder noodzaak dan keuze. Voor een aantal bands wordt momenteel gezocht naar alternatieve optredens. Hierover volgt later meer nieuws, ook via deze website.

Bovenstaand verhaal zal verklaren waarom Iron Maiden dit jaar in Assen speelt en dat Kiss een week eerder dan Fields Of Rock een los concert geeft in het Nijmeegse Goffertpark à een entreekaartje voor 70 euro, twee grote namen die wel op het Belgische, sterk concurrerende Graspop staan.

Dit festival snoept met deze sterkere en uitgebreidere programmering ongetwijfeld veel bezoekers van Fields Of Rock af, al is het maar omdat je op Graspop voor 15 euro meer (130 euro voor drie vollere dagen) meer en ook grotere (maar wel even belegen, Kiss iemand?) bands kunt zien. Twee driedaagse metalfestivals in een straal van een paar honderd kilometer is blijkbaar teveel. En als de Belgische concurrent dan wel de grote namen weet te boeken, ben je als Nederlandse, relatief duurdere tegenhanger de Sjaak.

Of er in 2009 wel weer een Fields Of Rock komt, is nog onduidelijk.
Was jij naar Fields Of Rock gegaan, of had je je Graspoptickets al in huis?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Fields Of Rock 2008 gaat niet door

  1. jorn

    GEEN HEADLINERS MISSCHIEN VOOR HET TOP 40
    K…..VOLK NIET ER KWAM GENOEG.
    JORN

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>