Pinksterprijsvraag (2): win kaarten voor Ein Abend in Amsterdam

1000 RobotaOmdat zondag Moederdag en Pinksteren op één dag vallen, hebben we dit weekeinde nog meer om weg te geven. En wel 3 x 2 kaarten voor de tweede editie van het festival Ein Abend In Amsterdam, zaterdag 17 mei in het hoofdstedelijke Paradiso. London Calling op z'n Duits, om het maar even kort door de bocht te omschrijven: de hele avond treden er in de poptempel nieuwe, hier goeddeels onbekende acts uit Duitsland op, van gitaarpop tot electro. Optredende acts zijn: 1000 Robota, Jeansteam, FSK, Gustav & Band, Anajo, Justus Köhncke, Popnoname, DJ Jo Saurbier en DJ Patex vs. Frau Kraushaar.

Na de optredens zorgen de DJ's voor een Duitse clubnacht tot in de kleine uurtjes. Kaarten winnen voor Ein Abend In Amsterdam? Mail me dan uiterlijk donderdag 15 mei even wat jouw favoriete Duitse (cult)act aller tijden is en waarom: [email protected], o.v.v. Ein Abend In Amsterdam. Let op: Rammstein noemen ist verboten. Prijswinnaars krijgen per e-mail bericht.

Check de MySpace van Ein Abend In Amsterdam voor tal van Youtube-video's van boven/onderstaande acts die zaterdag 17 mei in Paradiso zullen optreden.

1000 Robota
Hamburg. Rellende, rockende, messcherpe songs, gebouwd op de hedendaagse erfenis van de vroegere Birthday Party. Het jonge drietal stond onlangs zelfs al in de NME. Hamburg ruft an? Zelf houden ze het op Hamburg Brennt.

Anajo
Augsburg. Ontwapenend, melodieus drietal dat met hun sprankelende Duitstalige songs een haarfijne adaptatie laat horen van de Angelsaksische indierock traditie. Anajo is charismatisch, melancholiek, en hedonistisch. En verdraaid moeilijk te weerstaan.

F.S.K.
München. Sinds het ontstaan in de vroege jaren tachtig vormt het zestal F.S.K. -Freiwillige Selbstkontrolle- de bakermat van de hedendaagse, kritische duitstalige pop -de zogeheten Diskurspop. F.S.K., niet minder dan een instituut, is daarbij altijd een zichzelf verfrissende band gebleven.

Gustav & Band
Wenen. Zangeres en multi-instrumentaliste Eva Jantschitsch met eigenzinnige, veeltalige songs voor orkest en laptop. Ze treedt aan met een tweekoppige band. Begin mei verschijnt op het Chicks on Speed-label de tweede cd van Gustav, waarnaar halsreikend wordt uitgekeken.

Jeansteam
Berlijn. Onderkoelde, tragikomische pop op elektronische en akoestische leest. Jeansteam, vier vaste krachten in de basisopstelling, verenigt folksongs en Kraftwerk in onvervalste Kraftsongs, waaruit een aangename lichtvoetigheid spreekt.

Justus Köhnke
Keulen, Kompakt. Justus Köhnke is een veteraan uit de Keulse techno biotoop, wiens muziek met regelmaat wordt opgevoerd als dè belichaming van de stad, haar ziel en haar muziek. Köhnke maakte eerder naam met Whirlpool Productions, integreerde ook de oer-Duitse schlager in zijn muziek en brouwt tegenwoordig een mengsel uit disco, house en krautrock.

DJ Patex vs. Frau Kraushaar
Hamburg. Twee draaitafelmädel in de weer met beats, bleeps en absurdisme. Patex is bandlid van Knarf Rellöm Trinity, dat vorig jaar Ein Abend op de kop zette met hilarische funk van net boven de Lüneburger Heide. Frau Kraushaar is muzikante, kunstenares en DJ, en nam ook zangpartijen voor Nova Huta en Günther Adler voor haar rekening.

Popnoname
Keulen, Kompakt. Zwierige techno, disco, pop, vocalen en verkleedpartijen. De onemanshow van Popnoname, een pseudoniem van Jens-Uwe Beyer, is een voorstelling als geen ander. Popnoname debuteerde vorige jaar met het theatrale The White Album, waarop niets is wat het lijkt.

Jo Saurbier
Keulen, Kompakt. Jo Saurbier is een rijzende ster in het Keulse universum. Saurbier is een jonge DJ die zich houdt aan het ambacht: hij brengt geen platen uit, maar draait ze -en wel zo dat jan en alleman voor de bijl gaat.

DJ Schwalbe
Muzikaal gastheer van Ein Abend in Amsterdam is de enigmatische DJ Schwalbe: sinds jaar en dag chroniqueur, verzamelaar en onbetwist ambassadeur van het Duitse Popwesen in de lage landen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>