Werchter Classic: Keane, Duffy, Moby, Basement Jaxx erbij

Het woensdag bekend gemaakte programma voor Pinkpop 2009 mag dan onsamenhangend aan doen, ook Rock Werchter’s variant voor oudere muziekliefhebbers Werchter Classic op zaterdag 20 juni oogt op papier wat inconsistent en vreemd. Voor een festival dat zich Classic noemt, is de line-up, waarvan Depeche Mode al bekend was, eigenlijk nog vrij eigentijds. Geen classic rock- of popbands die hun hoogtijdagen al tig jaar achter zich hebben, maar twee dance-acts die de afgelopen jaren meerdere malen op de gangbare Rock Werchter hebben gestaan zijn rond hoofdact Depeche Mode gedrapeerd: Moby (vorig jaar nog op RW) mag voor DM spelen, Basement Jaxx verzorgt het dansfeest erna. Ook zijn oud RW-klanten Keane, Duffy (foto, ook vorig jaar nog op RW), Belgische singer-songwriter Tom Helsen en Motor geboekt.

Je kunt natuurlijk ook zeggen: ‘wat is hier nu classic aan?’ Pop Werchter zou ook een prima naam zijn voor dit evenement voor de mainstream muziekliefhebber, dat bewust de oude formule van Torhout/Werchter aanhoudt. De formule uit de tijd dat een popfestival één dag duurde, met een reeks grote namen ‘uit het verleden’ op één podium. Mag Metallica dan volgend jaar wel op de Classic-versie aub.?

De online kaartverkoop voor Werchter Classic loopt al: een ticket kost dit jaar 69 euro. Het tijdschema van Werchter Classic ziet er als volgt uit:
Running order:

Motor 13:25 – 14:05

Tom Helsen 14:35 – 15:25

Duffy 15:55 – 16:55

Keane 17:30 – 18:30

Moby 19:05 – 20:20

Depeche Mode 21:00 – 23:00

Basement Jaxx 23:40 – 00:55

De gangbare editie van Rock Werchter wordt gehouden van 2 t/m 5 juli, met oa. Coldplay, Oasis, Kings Of Leon, Metallica, Nick Cave and the Bad Seeds en vele anderen. De meest recente namen-update voor Rock Werchter vind je hier.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Werchter Classic: Keane, Duffy, Moby, Basement Jaxx erbij

  1. Alexander

    Zou leuk zijn als Moby een keer in Nederland langskomt…

      /   Reply  / 
  2. Marco

    dat ik er heen zou gaan stond al vast, Depeche Mode. Maar Moby erbij, YES!!
    Ga nu alleen ook Keane aanschouwen, had niet gedacht dat ik daar uit vrije wil nog een keer bij zou gaan staan. Is natuurlijk ook alles behalve classic te noemen, evenals Duffy.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>