Roskilde: Elbow, Pete Doherty en goede doelen

Wie voor Rock Werchter achter het net heeft gevist en toch dat weekend wil festivallen, kan altijd nog de andere kant op rijden; naar Denemarken. Het toch al niet misselijke affiche van Roskilde 2009 is nu écht vol. En die laatste namen zijn niet de minsten; Elbow, Pete Doherty plus de Deense hype I Got You On Tape. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

Nog meer dan andere festivals doet Roskilde aan milieubewustzijn. Een groot deel van de opbrengsten gaat naar goede doelen, maar ook de bezoekers kunnen behalve bandjes kijken ook wat nuttigs doen. Behalve bier is er vers regenwater en op zonne-energie warmgemaakte pap (jummie!).

Wie voor de komende editie een ticket koopt, kan optioneel 175 Deense kronen (ongeveer 23 euro) extra doneren voor het goede doel. Meer dan duizend mensen hebben dat al gedaan, zodat er al 200,000 kronen (ruim 27.000 euro!) binnen is. Dat geld gaat naar een water-installatie voor arme boeren in Malawi. Door de klimaatveranderingen komen zij steeds meer in de problemen. Om het publiek op Roskilde een idee te geven wat een water-installatie in Malawi kan leveren, bouwt pompfabrikant Grundfos een vergelijkbaar systeem bij het meertje op de camping waar je kan zwemmen. Roskilde installeert tien douches die puur op wind- en zonne-energie werken.

Tel daar de graffiti-workshop, de immer spectaculaire campingkunstwerken, de bezoekers, de sfeer en vooral dat ultieme muziekprogramma bij op en u begrijpt dat ondergetekende al een paar jaar verslaafd is aan dit festival en er ook dit jaar weer is te vinden. In de eerste plaats namens andere media, maar met een flinke slag om de arm moet het er wel eens van komen om voor Alternative.blog verslag te doen. Ook omdat Joris als vanouds weer op Werchter is te vinden.

De kaartverkoop is al enige tijd aan de gang: tickets à 240 euro (inclusief camping en warming-up vanaf zondag 28 juni) zijn alhier te bestellen. Een complete lijst van de bands vind je hier.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Roskilde: Elbow, Pete Doherty en goede doelen

  1. Bob

    Ik _had_ al zin in Roskilde, maar nu Elbow ook nog komt helemaal!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>