Nieuw/new/nouveau: de goed leesbare Lowlands-website

Heel handig voor iedereen die bij voorbaat al naar de aspirine grijpt voor het bezoeken van de officiële Lowlands-website: enkele knappe koppen hebben een zowaar leesbare Lowlands-website gemaakt, met daarop alle relevante informatie van de gangbare, onmogelijk druk ogende Lowlands-website (zie screenshot rechts). Lekker Leesbaar Lowlands heet het ding, met daarop al het festival-nieuws, het volledige programma op alfabet en de Lowlands-weblogs overzichtelijk onder elkaar. Overzichtelijk ja, want als ergens de vorm boven de inhoud gaat, dan is dit wel al sinds jaren het geval bij de Lowlands-website: zeldzaam onoverzichtelijk en weinig functioneel. Geen fratsen? Dat scheelt.

Vooral het zelf moeten slepen met blokken tekst om alles te kunnen lezen, is wat ondergetekende betreft een crime.

De makers zelf hadden het doel voor ogen de informatie op de Lowlands-site simpel en overzichtelijk te kunnen opzoeken. “Deze site is gemaakt, omdat de officiële Lowlands-site niet heel erg bruikbaar is, terwijl wij wel de behoefte hadden om informatie over ons lievelingsfestival te kunnen lezen. Over smaak valt niet te twisten, dus we doen geen uitspraak over het uiterlijk van de site, maar puur over het gebruiksgemak. Niets ten nadele van Fabrique en/of Peter te Bos, maar wij hebben zelden een site gezien met zoveel nutteloze toeters en bellen, waardoor de argeloze bezoeker er nagenoeg onmogelijk iets terug kan vinden.”

Het is de vraag of de makers nog problemen krijgen met het overnemen van alle al net zo overbodige popiejopie-teksten op de Lowlands-site. “Daar claimen wij dus geen enkel eigendomsrecht op. Waarschijnlijk is de content zelfs eigendom van Mojo, maar we hebben met de beste wil van de wereld geen copyright verklaring kunnen ontdekken op lowlands.nl.”

Lekker Leesbaar Lowlands: de vondst waar je met koppijn al jaren op zat te wachten of net zo overbodig als de officiële toeters en bellen? Roept u maar!

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Nieuw/new/nouveau: de goed leesbare Lowlands-website

  1. Hans Vrijmoed

    Die officiële Lowlands site is al vanaf het eerste jaar onmogelijk. Elk normaal festival heeft een redelijk overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website, vaak ook met een archiefpagina waarin je kan zien welke bands er de vorige jaren stonden. De Lowlands site heeft zelfs geen contactadres om te reageren als er iets niet klopt aan de info. Gelukkig heeft de officiele LL site nog een RSS functie waarin je alles nog leesbaar kan terugvinden, voor de rest is het een kutsite. Blij met dit alternatief!

      /   Reply  / 
  2. Emile

    mooi initiatief. de lowlands site is een onoverzichtelijke bende.

      /   Reply  / 
  3. Erik

    Wat Hans zegt…

      /   Reply  / 
  4. Harry

    Dat werd tijd. Knettergek word je van die site

      /   Reply  / 
  5. Marco

    Ik keek nooit op de site van Lowlands, zo’n onoverzichtelijke bende was het. En dat terwijl het toch het leukste festival van ons land is.

      /   Reply  / 
  6. Fred3012

    Zoiets had ik inderdaad nodig. Hulde!
    Ik snap werkelijk niet waarom het festival dat destijds voorop liep met digitale ontwikkelingen een zooo verschrikkelijk irritante site kan hebben.
    Simpelweg een lijstje kopieren met de bands die komen om daar de eigen Myspace ervaringen bij te kunnen zetten: is dat voor LL ook al vermenging met & van auteursrechten?

      /   Reply  / 
  7. onno

    Ik vindt alles fantastisch aan Lowlands maar die site is inderdaad zeldzaam klote. Blij met dit initiatief.

      /   Reply  / 
  8. Ramon

    De site is inmiddels alweer aangepast, ongetwijfeld op last van de Lowlands organisatie. Nu word je bij elk bericht na twee regels toch weer terugverwezen naar de originele warboelsite. Jammer, het was toch even erg handig. Maar het signaal is in ieder geval afgegeven; volgens jaar hopelijk een betere LL-site.

      /   Reply  / 
  9. Bob

    Ramon: Als ik moet gokken aan de hand van hoe Lowlands reageerde op ons initiatief, betwijfel ik of ze er iets van leren.

      /   Reply  / 
    1. Ramon

      Bob, vertel eens?

        /   Reply  / 
  10. Erik

    Als je festival chaotisch is, wil je toch dat de communicatie zo zuiver mogelijk verloopt? Vreemde constatering.

      /   Reply  / 
  11. Geluksknikker

    Idd een beetje vreemde constatering. Alsof alles dan chaotisch moet zijn. Zou een leuke boel worden. We maken opzettelijk de toegangswegen minder toegankelijk, zodat het bereiken van het festival een chaos wordt, want ja, Lowlands is nu eenmaal chaos. En brengen ook opzettelijk niet kloppende namen naar buiten, om zo ook weer wat chaos in medialand te brengen.

    Een festivalwebsite kan leuk vorm gegeven worden of speciale tools bevatten, maar chaos wil je niet op je website en de bezoeker al helemaal niet, zo blijkt toch ook. Je moet als festival gewoon zorgen dat je de mensen op een zo goed mogelijke manier van informatie voorziet, dat is bijna een plicht aan al jouw betalende bezoekers…..

      /   Reply  / 
  12. Henk

    Ben dan zeer benieuwd hoe de festivalkrant er uit komt te zien. Begint waarschijnlijk met bladzijde 12 , dan 23 en dan terug naar 1 of zo.
    Ondanks dat het een geweldig festival is begint de arrogantie van de organisatie een beetje irritant te worden.

      /   Reply  / 
  13. Ramon

    Flauw van ze. Toch een geslaagde poging, Bob. Er is veel aandacht voor gekomen. Hulde!

      /   Reply  / 
  14. Sanne

    Dus ik moet op de officiële site lekker gaan ‘ontdekken’? Sorry, maar “lekker ontdekken” doe ik wel op vakantie of in een computerspel. Ik ga naar die website voor informatie, en ik verwacht deze snel en makkelijk te kunnen vinden. Dat ze zich te goed voelen om voor een fatsoenlijke vormgeving en interface te zorgen die ook met firefox werken, is niet mijn probleem. Dan haal ik mijn info wel ergens anders vandaan. Stelletje arrogante figuren…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>