Lowlands 2010: Massive Attack, QOTSA, The XX, Snow Patrol

Nu Lowlands 2010 al ruim een maand geleden toch in recordtempo uitverkocht, kan de organisatie de komende maanden op haar gemak de line-up voor het festival bekendmaken, met hooguit de spanning of er aan de hoge verwachtingen van 55.000 snelle beslissers kan worden voldaan. De eerste grotere bulk van 17 acts bevat in elk geval wat crowd pleasende headliners op herhaling die de ervaren festivalganger onderhand wel kent: Queens Of The Stone Age, Massive Attack, Placebo en Snow Patrol. Hype der hypes The XX is van de partij, en verder Britse skameesters The Specials, Blood Red Shoes, Fat Freddy’s Drop, Pendulum, NOFX, All Time Low, OK Go, 30 Seconds To Mars, Gentleman & The Evolution en Marina and the Diamonds (vast de Florence and the Machine van 2010). Reggae is er van Burning Spear, en in het hokje van wat men gewoonlijk wereldmuziek noemt, zijn de Congolese straatmuzikanten (met polio!) van Staff Benda Bilili present en zeer welkom!

Eerder waren Blink-182, Admiral Freebee en PLASTIKMAN live al bekend gemaakt. Opmerkelijk: Nederlandse bands zitten er nog niet bij, de aanwezigheid van Pinkpop-headliners van vorig jaar Snow Patrol en Placebo (nog niet genoeg gezien?) en vooralsnog is met Blink-182, NOFX en All Time Low (zelfkennis!) het belegen punkrockgehalte vrij hoog. Maar dat percentage neemt natuurlijk af als er nog een slordige honderdtwintig bands en andersoortige acts worden onthuld. Toch had ik persoonlijk bij deze bevestigingen al een wat hoger Haldern Pop-gehalte gezien. En van Arcade Fire (een week later op Reading/Leeds en Rock en Seine in Parijs) helaas nog geen spoor. Maar wat nog niet is…

Voorverkoopinformatie kan achterwege blijven, omdat er immers via de gangbare weg geen kaartje meer te krijgen is. Laat de ticketbureau’s die veel te veel geld van je vragen dus links liggen: ongetwijfeld zijn er net als de vorige jaren nog wat Lowlands-tickets achter de hand gehouden die op gegeven moment kort voor het festival in de verkoop gaan. Of houdt de diverse wedstrijden in de gaten die er vast nog komen bij oa. 3voor12, NRC of Grolsch. Of neem een kijkje bij de zuiderburen voor Pukkelpop in hetzelfde weekend: de line-ups delen al flink wat namen.

facebook share facebook share

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Lowlands 2010: Massive Attack, QOTSA, The XX, Snow Patrol

  1. Kenzo

    Ik mis de flaming lips nog…. lowlands je kan het… pukkelpop kan het ook

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Allesbehalve indrukwekkend…

      /   Reply  / 
  3. Harald

    arcade fire arcade fire arcade fire arcade fire arcade fire

      /   Reply  / 
  4. maaike

    Met die mooie Haldern line-up en uitgebreide Pukkelpop programmering had ik wel meer verwacht. Ik ga niet alleen voor de muziek naar Lowlands, maar dit is inderdaad allesbehalve indrukwekkend…

      /   Reply  / 
    1. Smoes

      veel plezier op pukkelpop dan!

        /   Reply  / 
  5. Rob(V)

    Aardig; zitten wat bands bij die ik live nog niet heb gezien. MAAR (!) Lowlands is toch meestal het festival van de wat minder bekende namen die nog echt vernieuwend (in de ogen van het grote publiek) zijn: waar zijn Shearwater, Frightened Rabbit, We Were promised Jetpacks, Future Islands, O Children, Titus Andronicus, Colonies enz. enz.?
    En natuurlijk zou Arcade Fire mooi zijn, maar tegelijkertijd is dat natuurlijk ook een oude bekende.
    In ieder geval is mijn zoon van net 15 weer wel blij want de line-up tot nu toe bevat wel al wat favorieten …. maar voor mij als “ouwere jongere” & muziekliefhebber verwacht ik toch nog wel wat spannender namen.

      /   Reply  / 
    1. Smoes

      Persoonlijk denk ik dat de onbekende namen echt nog wel bekend worden gemaakt tzt ,we weten toch allemaal dat je niet je LL moet laten afhangen van de grote namen ;-)

        /   Reply  / 
  6. Frank

    all time low
    placebo
    snow patrol
    fat freddys drop
    nofx
    30 seconds to mars
    blink 182

    ?????

    is dit de Lowlands “Pinkpop editie”? punkpop en meisjesrock.. hopelijk komen er nog een flinke rits aan goede namen bij, er zijn genoeg nieuwe, frisse en interessante bands afgelopen jaar (en 2010 al) bijgekomen. ik zag er al een aantal bij pukkelpop staan, vaak komen die ook bij lowlands dan. laten we hopen..

      /   Reply  / 
    1. Rob(V)

      Ik zie daar idd. namen als Jónsi, Lonelady, These New Puritans, Two Door Cinema Club; die zouden op Lowlands niet misstaan.
      De, naar mijn bescheiden mening, totaal over-the-top gehypete XX en Mumford en zijn zonen hoeven voor mij dan weer absoluut niet.

        /   Reply  / 
  7. Milo

    Ai,
    Inderdaad beetje veel meisjesrock! Alleen The XX is wel leuk.
    ARCADE FIRE! MUMFORD & SONS! RADIOHEAD! MGMT! ALTERNATIEVE FOLK EN BLUES!!!!!

      /   Reply  / 
  8. wymer

    Mumford & Sons schijnen ook te komen (last.fm)

      /   Reply  / 
  9. Frik

    OMG, wat een bagger. Precies waar velen al bang voor waren.
    En ja, het is pas een fractie van wat er uiteindelijk geprogrammeerd zal staan, dus wie weet. Maar dit is echt niet hoopgevend, een beetje beschamend zelfs voor een festival met een zekere reputatie.
    Kaartje hebben iemand? ;-)

      /   Reply  / 
  10. Abjectief

    Bah bah, misschien dat ik na Sziget toch maar niet doorstoom naar lowlands, wat een ingeslapen meuk. Vrijwel alles heb ik al eens gezien, of wil ik niet eens horen.

    Sinds Clearchannel de eigenaar van Mojo is geworden is het kraak en smaakloos aan het worden, steeds meer “package-deals”, steeds meer eMpTy-V prut en one-day-fies.. Dat de programmeur het lot van de raket maar achterna mag gaan, opzouten!

      /   Reply  / 
  11. Hedzer Schrikkema

    De programmering van Lowlands is al een aantal jaren niet goed. Er mist scherpte en urgentie. Ik denk dat het snelle uitverkopen van het festival ook niet bevorderend werkt op de creativiteit. Het zou goed zijn als Lowlands eens een aantal magere jaren gaat krijgen met veel minder bezoekers. Dat zet de zaak weer op scherp. Artistiek dut het zo volledig in.

      /   Reply  / 
  12. Badder

    Het is hopelijk erg mooi weer en gezellig… maar voor de muziek?????
    30 seconds to mars; het moet niet veel gekker worden! Dit lijkt inderdaad wel Pinkpop.
    Ik ben het met Hedzer eens: scherpte en urgentie. En eens een paar jaar niet na 3 seconden uitverkopen, of helemaal niet levert mogelijk een betere programmering. En echt, er is heus wel muziek beschikbaar voor een spannende editie van Lowlands! Boek eens wat nieuws, spannends … “nieuwe” bands wil ik zien. Zo ken ik Lowlands en dat was voor mij voorheen de reden te om te gaan.

      /   Reply  / 
  13. Milo

    The Kooks en Mumford & Sons komen er nog bij

      /   Reply  / 
  14. Joris Rietbroek Auteur

    Zag het idd, maar om nu nog een aparte post aan een zelfbevestiging van niks-aan-de-handbandje The Kooks te maken? Neuh.

      /   Reply  / 
  15. Pingback: Ook Air en Bloody Beetroots naar Lowlands 2010 | Alternative

  16. Milan

    mensen maken echt een drama van een leuk moment

    gentleman komt for fuck sakes
    burning spear komt for fuck sakes

    echt alleen al hun 2 zou ik daar naar toe komen…

    jammer dat ik geen kaartje heb….

      /   Reply  / 
  17. Pingback: In Première: The XX – Islands | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>