De festivalvoorpret kan beginnen!


Wat is er nu fijner op een grauwe januaridag dan je alvast op een zonnige festivalweide vol goede muziek wanen? Met een biertje in je hand. En met een hele hoop andere toffe mensen die ook hun tent op hebben gezet om 3, 4, 5 of 12 dagen los te gaan. Hieronder alvast een hele kleine greep uit wat er in de zomer van 2012 allemaal te gebeuren staat. Gewoon, omdat de voorpret al bijna even leuk is als de festivals zelf.


 

Rock Werchter kwam gisteren met een lijstje namen om de al eerder bevestigde Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam en  Florence + the Machine gezelschap te houden op de wei. De Belgen hebben een reputatie hoog te houden als het gaat om een volledige affiche vullen met op zich zelf al stadionvullende bands. Dit jaar is het niet anders: onder andere The Cure, dEUS, Blink 182, Snow Patrol en Beirut zijn toegevoegd. Voor de liefhebbers van elektronische muziek werden Deadmau5, Skrillex en DJ Fresh aangetrokken.  Overigens zijn hier kaarten te winnen als je de beste naam bedenkt voor het derde podium wat er dit jaar voor het eerst zal staan.

Ook de line-up van het Deense Roskilde Festival begint langzaamaan vorm te krijgen. The Cure, Björk en The Boss vergezeld van zijn E Street Band (helaas zonder de afgelopen jaar overleden saxofonist Clarence Clemons dus) zullen headlinen. Daarnaast heeft Roskilde al wat interessante ‘kleinere’ namen geboekt. Brute death metal in de vorm van Devildriver en Nasum en de hiphoppers Yelawolf, Royce da 5’9” en AraabMuzik. Ook lokale helden als I Got You On Tape en Larsen & Furious Jane komen aan bod. Tof allemaal, en dan hebben we het nog niet eens gehad over de epische pre-party (30 juni – 4 juli) op de camping!

 

 

Øyafestivalen in Oslo wordt pas in augustus gehouden maar er zijn al enkele knallers aangekondigd. Op Øya spelen onder andere Björk, The War on Drugs, Bon Iver, Nicolas Jaar, Feist  en niet te vergeten rockpioniers The Stone Roses. De Nederlandse afvaardiging wordt vooralsnog gevormd door retro-hardrockers The Devil’s Blood.

Uiteraard geldt voor alle hier besproken festivals: ‘Many more T.B.A.’!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De festivalvoorpret kan beginnen!

  1. Pingback: Zon! Een klein rondje langs de zomerfestivals | Alternative

  2. Pingback: Derde ronde zomerfestivals! | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>