Nine Inch Nails naar het jaar nul?

Trent ReznorJe zult mij niet horen zeggen dat de muziek van Nine Inch Nails uit het jaar nul komt, zo vooruitstrevend heeft 'ie altijd geklonken. Toch heeft frontman Trent Reznor zijn nieuwe album Year Zero gedoopt. Maar hij doelt vast op zijn manier op de huidige stand van zaken van de westerse maatschappij anno 2007. Momenteel wordt het nieuwe werk gemixt, om vervolgens in april te verschijnen. Bezoekers van de stijf uitverkochte concerten in maart, te Amsterdam en Tilburg, krijgen ongetwijfeld een uitgebreid voorproefje van Year Zero. Wie de tijd tot de shows niet kan overbruggen, kan eind februari nog naar de winkel rennen van de live-DVD Beside You In Time.

Reznor laat op zijn website weten zeer tevreden te zijn over de nieuwe plaat. "Het zijn zeker geen kliekjes van With Teeth: dit is het beste dat ik ooit heb gemaakt." Verder vallen er termen als conceptueel, noisy en fucking cool. Bij artiesten die hun nieuwe kindje van tevoren al zo aanprijzen past een kritische houding, vooral na With Teeth, dat voor veel fans een lichte teleurstelling was. Vanaf maart weten we ongetwijfeld meer.

Zie ook:
- Voorbereiden op Nine Inch Nails met nieuwe dvd
- Prijzige shows van Nine Inch Nails

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nine Inch Nails naar het jaar nul?

  1. doornappel

    Het was Year Zero, het is Year Zero en het zal ffs altijd Year Zero blijven op deze ****** planeet.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>